19-åring må i fengsel for overgrepsbilder

Tatt med filmer og bilder som skildret overgrep mot barn ned i treårsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19-åring fra glåmdalsdistriktet ble i fjor tatt med filmer og bilder som skildret overgrep mot barn ned i treårsalderen på sin datamaskin. Nå er han dømt til fengsel i to måneder.

19-åringen var ifølge tiltalen i besittelse av 90 filmer og 48 bilder som seksualiserer barn på en av de beslaglagte datamaskinene, skriver Glåmdalen.

Rettssaken mot mannen gikk denne uken som en tilståelsessak i Glåmdal tingrett, der mannen avga en uforbeholden tilståelse og erkjente straffskyld i henhold til tiltalen.

I retten forklarte 19-åringen at han var nysgjerrig på slikt og at han startet å laste ned bilder da han kom i puberteten, men at han overhodet ikke hadde noen dragning mot barn.

I dommen sier retten at mannen har handlet med forsett og i skjerpende retning bemerkes det at det beslaglagte materialet viser til dels grove overgrep. I formildende retning sier retten at noe av materialet ble lastet ned av mannen tidlig i puberteten.

19-åringen dømt til 60 dagers fengsel, men 36 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. I tillegg blir datamaskinen der filmene og bildene ble oppbevart inndratt.

(NTB)