19-åring omkom i kollisjon etter biljakt i Bodø

En 19 år gammel mann omkom da en personbil kolliderte med et vogntog etter å ha kjørt fra politiet like utenfor Bodø sentrum natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk like etter klokka 1.30 melding om at en ung mann kanskje kjørte bil med promille i Bodø. De fikk beskrevet en konkret bil, og klokka 1.43 fikk tjenestemennene i en sivil politibil øye på bilen på Stormyra og kjørte etter for å forsøke å stoppe den, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB.

- Men istedenfor å stanse økte den farten. Vi hadde en annen bil lenger framme på samme vei som også forsøkte å stanse bilen, men til ingen nytte. Klokka 1.46 meldte denne patruljen at bilen hadde kommet over i motgående kjørefelt og truffet et møtende vogntog. Føreren av bilen vi forfulgte, var død, sier Nilsson.

Ble stanset Politiadvokat Linda Gade Thronæs forteller at den første patruljen som oppdaget bilen, klarte å stanse den ved Stille Dal, men at sjåføren valgte å kjøre videre etter at en av polititjenestemennene hadde gått ut av politibilen for å snakke med ham.

Den andre patruljen sto ved Statoil-stasjonen på Hunstad og ventet, men en av tjenestemennene måtte komme seg vekk fra veien da de skjønte at sjåføren ikke hadde til hensikt å stoppe, sier Nilsson til Avisa Nordland.

Bare 30 sekunder senere skjenet bilen over i motgående kjørefelt og braste inn i vogntoget som kom kjørende motsatt vei.

Ulykken skjedde ved Mørkved, cirka 8 kilometer utenfor Bodø sentrum. Den omkomne er en 19 år gammel mann, bekrefter politiet.

Spesialenheten Personbilen begynte å brenne, og også vogntoget tok fyr. Brannmannskapene fikk kontroll og slukket flammene like etter klokka 2, opplyser brannvesenet i Bodø til NTB.

Føreren av vogntoget er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø, men er ikke alvorlig skadd. Både vogntogføreren og flere vitner ble i løpet av natten avhørt av politiet.

- Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om saken, sier Nilsson.

Politiets kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe var på ulykkesstedet i timene etter ulykken natt til søndag. Ulykkeskommisjonen for tungtransport er varslet.

 (NTB)