- VILLE DREPE TRUMP: En 19 år gammel mann ble arrestert da han forsøkte å ta tjenestevåpenet til en politimann. I avhør har mannen forklart at han ville drepe Donald Trump. Foto: Tom Donoghue / Polaris / NTB Scanpix
- VILLE DREPE TRUMP: En 19 år gammel mann ble arrestert da han forsøkte å ta tjenestevåpenet til en politimann. I avhør har mannen forklart at han ville drepe Donald Trump. Foto: Tom Donoghue / Polaris / NTB ScanpixVis mer

19-åring pågrepet – sier han ville drepe Trump

En 19 år gammel mann ble i helgen pågrepet etter at han forsøkte å ta tjenestevåpenet fra en politimann. Målet var ifølge 19-åringen å drepe presidentkandidat Donald Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted på et valgmøte i Las Vegas lørdag, der den 19 år gamle britiske mannen ble overmannet etter at han prøvde å ta våpenet fra en politimann. Etter pågripelsen sa mannen at han hadde kjørt fra California til Las Vegas «for å drepe Trump». Dagen i forveien hadde han vært på en skytebane for å lære å skyte, ettersom han aldri før hadde avfyrt et våpen, forklarte han til livvakttjenesten Secret Service.

– Han innrømmet at han trolig bare ville klare å avfyre ett eller to skudd og sa han var overbevist om at han ville blir skutt og drept av politiet i forbindelse med drapsforsøket, heter det i dokumenter som er overlevert til retten. 19-åringen skal også ha kjøpt billetter til et senere valgmøte i Phoenix, i tilfelle han ikke skulle klare å gjennomføre planen sin i Las Vegas.

Mannen skal ha valgt å prøve å stjele politimannens våpen fordi han anså det som den enkleste måten å få tak i et våpen for å drepe Trump. Han skal også ha sagt at dersom han var ute på gaten igjen i morgen, ville han prøve seg på nytt. Han sier han har planlagt å drepe Trump i et år og at han nå hadde selvtillit nok til å gjøre alvor av planene.

Mannen fremstilles for fengsling mandag, siktet for å ha begått en voldshandling på et kontrollert område.

(NTB)