Dødsulykke:

19-åring siktet etter traktorpåkjørsel i Oslo

Tirsdag omkom en kvinne i 40-årene etter å ha blitt påkjørt av en traktor med påmontert snøfreser i Oslo. Sjåføren er nå siktet for brudd på veitrafikkloven.

DØDE: En person mistet livet etter å ha blitt påkjørt av traktor i krysset mellom Sandakerveien og Hans Nielsen Hauges gate seint tirsdag kveld. Foto: Dagbladet-tipser.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DØDE: En person mistet livet etter å ha blitt påkjørt av traktor i krysset mellom Sandakerveien og Hans Nielsen Hauges gate seint tirsdag kveld. Foto: Dagbladet-tipser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig syklist i midten av 40-åra mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo ved 20-tida tirsdag kveld.

Onsdag melder politiet at de har siktet traktorsjåføren, en 19 år gammel mann, for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, melder Aftenposten. Politiet har også inndratt 19-åringens førerkort.

- Vi har tatt beslag i mannens førerkort. Vi har også tatt beslag i traktoren og sykkelen som var involvert i hendelsen, for å gjennomføre tekniske undersøkelser, sier Anders Strøm, politiførstebetjent ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Traktoren som var involvert i dødsulykken veier ifølge Aftenposten åtte tonn og hadde en påmontert snøfreser.

Nye avhør

Politiet opplyser at etterforskningen av dødsfallet er i startfasen, og at de ikke har konkludert i saken. De er derfor også tilbakeholdne med opplysninger om hendelsesforløpet, samt hva som har kommet fram i avhør av 19-åringen.

- Han er avhørt én gang. Det kan også hende at vi må gjennomføre et avhør til. Det samme gjelder også flere vitner til hendelsen, sier Strøm til Dagbladet.

Politiet vil ikke gå i detalj på hva som har kommet fram i vitneavhør, all den tid det fortsatt gjenstår flere avhør.

Strøm oppfordrer imidlertid andre potensielle vitner til hendelsen om å ta kontakt med politiet.

- Veldig preget

Politiet opplyste tirsdag kveld at traktoren, som drev med snørydding, kjørte oppover Sandakerveien. Det var i krysset til Hans Nielsen Hauges gate at traktoren traff den kvinnelige syklisten. Det er imidlertid fortsatt uklart hvorvidt kvinnen syklet eller trillet sykkelen da hun ble påkjørt.

Det ble forsøkt livreddende tiltak på stedet, men kvinnen ble etter en stund bekreftet omkommet.

- Sjåføren har vi kontroll på. Han har kontaktet arbeidsgiveren. Han er veldig preget, sa politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, til NRK tirsdag kveld.

Det samme sier Strøm til Aftenposten onsdag ettermiddag.

- Han tar dette svært tungt.