Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring siktet for å ha voldtatt tre mindreårige jenter

Pågrepet på fredag etter antatt overgrep mot 13-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19 år gammel mann bosatt på Østlandet ble fredag pågrepet av Follo-politiet og siktet for voldtekt av ei 13 år gammel jente.

Overgrepet skjedde ifølge siktelsen sist onsdag, etter at han først skal ha hatt kontakt med fornærmede blant annet via chatting på nettet dagen i forveien.

Tre fornærmede Da 19-åringen ble pågrepet var han allerede under etterforskning i to andre alvorlige overgrepssaker. Der er han siktet for voldtekt av ei jente under 16 år og et lignende overgrep mot ytterligere ei jente under 14 år.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en 19 år gammel mann etter en voldtektsanmeldelse om et forhold begått sist onsdag. Han er foreløpig siktet for voldtekt og seksuell omgang med barn under 14 år, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo ved Follo politidistrikt til Dagbladet.

I Follo tingrett på lørdag ble 19-åringen besluttet varetektsfengslet i tre uker, hvorav to uker med brev- og besøksforbud. Begrunnelsen var faren for at siktede skal ta kontakt med vitner for å påvirke dem.

«Dersom siktede dømmes i henhold til siktelsen er det nærliggende at han idømmes streng straff. Det er følgelig mye som står på spill for ham», heter det i kjennelsen.

Bjerkmo bekrefter at mannen også er siktet for overgrep mot to andre jenter, men vil ikke gå inn på detaljene i noen av sakene.

- Vi er helt i starten av etterforskningen og det gjenstår mange avhør av ulike vitner, sier Bjerkmo.

Nekter alt 19-åringen nekter for i det hele tatt å ha vært sammen med jenta på tidspunktet for den siste påstått voldtekten, og mener venner kan gi ham alibi - noe politiet nå undersøker. Mannen nekter også for å ha begått andre overgrep.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld i noen av sakene, sier mannens forsvarer, advokatfullmektig Fadla Dahri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media