FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til boligområdet på Ime i Mandal etter melding om en skyteepisode klokka 11.39 i dag. På stedet fant de en mann drept. En 19 åring er pågrepet for drapet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til boligområdet på Ime i Mandal etter melding om en skyteepisode klokka 11.39 i dag. På stedet fant de en mann drept. En 19 åring er pågrepet for drapet. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

19-åring siktet for drap på medelev: - Stakk fra stedet i militærklær

Drapssiktet skoleelev erkjenner å ha skutt kameraten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19-åring er siktet for drap på en medelev i Mandal i dag, etter at politiet fant en død person i en leilighet på Ime. Den antatte gjerningsmannen forlot stedet før politiet ankom - i en slags militærdrakt.

- Han skal ha hatt på seg militærliknende klær, bekrefter politioverbetjent Nils Olaf Holbek overfor Dagbladet.

19-åringens forsvarer sier at mannen erkjenner å ha skutt og drept kameraten sin.

- Han erkjenner at han tok livet av kameraten. Han har det nå fryktelig tungt. Han skjønner hva han har gjort og sier han skulle ønsket rollene var byttet om - at det var han som er død, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Dagbladet.

Naboer hørte skudd Ifølge en nabo Dagbladet har snakket med, truet mannen til seg en bil før han forlot stedet. Han skal ha tvunget to personer ned på bakken og prøvd å komme seg inn i en bil. Der fikk han ikke start, og prøvde en ny bil, før han til slutt kjøre av gårde i den første.

Da var politiet allerede på vei. Inne i leiligheten fant de en død person.

En annen politipatrulje tok opp jakten på gjerningsmannen. Rundt én mil nord for åstedet, ble 19-åringen stoppet i bilen. Naboen forteller Dagbladet at gjerningsmannen hadde på seg full feltuniform, likt det som brukes i forsvaret. En person med liknende klær ranet også til seg ei flaske vann på en kro like ved åstedet, etter drapet hadde skjedd, ifølge NRK.

- Han hadde på seg skuddsikker vest, og grønne og brune klær - slik som i forsvaret, sier innehaveren til NRK.

FANT LEKEVÅPEN:  Politiet fant dette lekevåpenet på stedet, utenfor boligen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FANT LEKEVÅPEN: Politiet fant dette lekevåpenet på stedet, utenfor boligen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Politiet fant en automatrifle på stedet, som viste seg å være et lekevåpen. Rutene på flere biler utenfor huset var knust, men ifølge naboen Dagbladet snakket med, så skjedde dette i går kveld.

- Forferdelig hendelse 19-åringen sitter nå i avhør og er foreløpig siktet for drap. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, hvor politiet vil be om fire uker med brev- og besøksforbud.

Både den siktede og den avdøde var elever på Mandal videregående skole, som nå i kveld har åpent for alle elever som trenger noen.

- Det er en forferdelig hendelse for skolen. Dette påvirker en hel by og en hel kommune, og ikke minst skolemiljøene, sier rektor Oddvar Haaland til Dagbladet.

Holbek i politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom den avdøde og siktede, men ordføreren i Mandal kommune sier de var del av det samme ungdomsmiljøet. Politiet ønsker ikke å gå ut med identiteten til den avdøde, da personen ikke er hundre prosent identifisert ennå.

- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.

DRAPSETTERFORSKNING: På en pressekonferansen på Mandal politistasjon onsdag ettermiddag opplyste stasjonsjef Leif Vagle og politiadvokat Liv Seland at en person har blitt funnet drept på Ime, Mandal. Foto: Espen Sand / NTB scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: På en pressekonferansen på Mandal politistasjon onsdag ettermiddag opplyste stasjonsjef Leif Vagle og politiadvokat Liv Seland at en person har blitt funnet drept på Ime, Mandal. Foto: Espen Sand / NTB scanpix Vis mer