DRAPSSIKTET:  Mannen som stakk ned en mann med kniv i Brugata i Oslo i natt er siktet for drapsforsøk. Foto: Vegard M. Aas
DRAPSSIKTET: Mannen som stakk ned en mann med kniv i Brugata i Oslo i natt er siktet for drapsforsøk. Foto: Vegard M. AasVis mer

19-åring siktet for drapsforsøk

Den 19 år gamle mannen av somalisk opprinnelse som stakk ned en mann i Oslo natt til i dag er siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jourhavende etterforsker Jarl Ausland ved Grønland politistasjon opplyser at politiet har siktet 19-åringen for drapsforsøk.

Det var ved 04-tiden i natt en mann av afrikansk opprinnelse ble stukket med kniv, da han forsøkte å avverge et ran.

- Etter en vurdering av informasjonen som har kommet inn i etterforskningen og skadeomfang, gjør at saken etterforskes som forsøk på drap, sier jourhavende etterforsker Jarl Ausland.

Operert
Mannen som ble stukket end med kniv ligger på Ullevål sykehus. Han har blitt operert. Tilstanden skal være stabil og han er utenfor utenfor livsfare.  

- En 19 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Han vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen. Vedkommende er tidligere kjent av politiet og er ikke norsk statsborger.

Etterlyst
- En annen mann i midten av 20-årene er etterlyst og politiet leter etter ham. Vedkommende er godt kjent av politiet og er ikke norsk statsborger, sier Ausland.  

Politiet ønsker kontakt med vitner om kan ha opplysninger om knivstikkingen eller de involverte i saken.
Oslo politidistrikts tipstelefon: 22 66 99 66.