Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring siktet for overgrep mot 30 jenter

Svært omfattende sak under opprulling i Gudbrandsdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann på 19 år er siktet for seksuelle overgrep mot rundt 30 jenter. Flere av jentene er under 14 år, og Gudbrandsdal politidistrikt har satt inn store ressurser i etterforskningen.

- Dette er en svært alvorlig sak, det dreier seg om barn under 14 år, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik til Dagbladet.

Han utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet. Mannen er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og seksuell omgang med barn under 16 år.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken, sier 19-åringens forsvarer Kåre Lund til Dagbladet.

Webkamera Siktelsen omfatter overgrep fra 2011 fram til i dag. Ringvik opplyser at flertallet av sakene dreier seg om tilfeller der den siktede 19-åringen har fått jenter til å kle av seg foran webkamera, men at en del av sakene også omfatter seksuell omgang.

Flere av jentene mannen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med, var under 14 år på gjerningstidspunktet, opplyser politiadvokaten.

- Han har møtt jentene på ulike vis - både via sosiale medier på nettet og gjennom treff i det «virkelige liv», sier han.

På grunn av hensynet til personvernet vil ikke Ringvik spesifisere hvor i Gudbrandsdalen saken er sentrert, men opplyser at det er Sel lensmannskontor som har etterforskningsansvaret. 19-åringen har vært varetektsfengslet, men er nå løslatt.

Avhør og beslag Politiadvokaten forteller at saken ble rullet opp på grunn av filer politiet fikk tilgang på i en annen sak.

- Etterforskningen har pågått en stund. Vi har gjennomført en rekke dommeravhør av fornærmede jenter, samt avhør av den siktede. Vi har også ransaket boligen hans og tatt beslag, sier Ringvik.

Han opplyser at etterforskningen pågår for fullt, og at en eventuell tiltale ligger et stykke fram i tid.

Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for nær alle de fornærmede. Hun vil ikke uttale seg nå, med henvisning til at saken er under etterforskning.

- SVÆRT ALVORLIG: Politiadvokat Lars Rune Ringvik sier politiet ser svært alvorlig på overgrepssaken, og at store ressurser er satt inn i etterforskningen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
- SVÆRT ALVORLIG: Politiadvokat Lars Rune Ringvik sier politiet ser svært alvorlig på overgrepssaken, og at store ressurser er satt inn i etterforskningen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer