Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring slått i svime av isblokker

Jente (19) og eldre mann innlagt på Ullevål med hodeskader.- Jeg har advart folk i hele vinter, sier pubeier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På fortauet utenfor to av Oslos bruneste puber raste flere store isblokker ned fra taket i dag ettermiddag. En forbipasserende, eldre mann og en kvinne på 19 år fikk isblokker i hodet, og ligger på sykehus med store blødninger.

Uavklart, men stabil

- Det har kommet inn en jente på 19 år med hodeskader. Tilstanden er uavklart men stabil, sier Øystein Singsaas, vakthavende presseansvarlig ved Ullevål Universitetssykehus til Dagbladet.no.

Fra operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt får Dagbladet.no opplyst at også en eldre mann i 60-åra ble truffet av isblokkene og sendt til sykehus.

Det er uklart om de to personene ble truffet i samme ras, eller om det skjedde på ulike tidspunkt.

Utestedene Olympen og Ivars Kro ligger ved siden av hverandre i Grønlandsleiret øst i Oslo, og fortauet utenfor er ofte befolket av røykende gjester.

- Så isblokkene falle

- Jeg så at store isblokker begynte å falle ned fra taket, og en mann som kom forbi ble truffet av en. Det så veldig stygt ut, han lå på bakken og blødde fra hodet, forteller daglig leder ved Ivars Kro, Ümit Yalcin, til Dagbladet.no.

 19-ÅRING SKADD: Jente til sykehus med hodeskader etter å ha fått fallende isblokker i hodet på Grønland i dag. Foto: Trond Erling Pettersen/ Dagbladet.no
19-ÅRING SKADD: Jente til sykehus med hodeskader etter å ha fått fallende isblokker i hodet på Grønland i dag. Foto: Trond Erling Pettersen/ Dagbladet.no Vis mer

- Jeg har advart folk mot istapper i hele vinter, og i dag ble uheldigvis noen skadet, sier Yalcin.

Det har vært strålende solskinn i Oslo i hele dag, og flere steder har is og snø smeltet og kommet ned fra hustak.

Politiet har sperret av fortauet etter hendelsen, og sent i ettermiddag har mannskaper begynt å rydde de aktuelle hustakene for is ved hjelp av lift.

19-åring slått i svime av isblokker
- HAR ADVART LENGE: Ümet Yalcin, daglig leder av Ivars Kro på Grønland, har lenge fryktet at en ulykke kunne skje.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling