Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring til sykehus etter mulig kullosforgiftning i småbåt i Halden

En gutt på 19 år ble sendt til Ullevål sykehus etter å ha fått i seg eksos i en småbåt i Halden. Tilstanden er trolig ikke kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ullevål var tilbakeholdne med informasjon, men vi fikk vite såpass at han ikke lå inne til behandling, så trolig er det ikke kritisk, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB.

19-åringen var sammen med to voksne i 60-årene da småbåten deres la til kai ved en gjestehavn i Halden etter å ha vært ute på havet. En person på land ringte politiet ettersom en av de tre var bevisstløse.

– De to i 60-årene ble sendt til Kalnes sykehus for sjekk og behandling opp mot mulig eksosforgiftning, sier Sveen.

Hva som har skjedd er foreløpig uklart. Politiet har fått opplysninger om at det kan ha vært en dieselvarmer i båten som har ført til at de tre om bord fikk i seg eksos, men sier dette foreløpig kun er spekulasjoner.

– Vi kommer til å følge opp saken etterforskningsmessig og vil ta avhør av dem som var om bord, sier Sveen.

De har imidlertid ingen mistanke om at noe straffbart har skjedd.

– Vi gjør disse undersøkelsene for å få klarlagt årsaksforholdet og se om det kan ha vært noe feil med utstyret eller lignende, sier Sveen.