Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring tiltalt for uaktsomt bildrap

Kjørte ruspåvirket uten gyldig førerkort.

KOLLISJON: Personbilen kjørte inn i bussen fra siden. To passasjerer fra personbilen er alvorlig skadd, opplyser politiet. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak
KOLLISJON: Personbilen kjørte inn i bussen fra siden. To passasjerer fra personbilen er alvorlig skadd, opplyser politiet. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19 år gammel mann er tiltalt av Statsadvokatene i Oslo for overtredelse av Straffeloven og flere punkter i Vegtrafikkloven.

Det var søndag 12. januar at politi, brannvesen og flere ambulanser rykket ut til en trafikkulykke i en rundkjøring ved Sørenga ved Ekebergtunellen i Oslo.

En utenlandsk personbil hadde kollidert med en av Ruters busser, og førte til at en kvinne i 20-årene døde på grunn av skadene hun pådro seg i kollisjonen. To menn kom fra sammenstøtet med lettere skader, der føreren nå er blitt tiltalt for overtredelse av straffeloven. 

Tiltalt for uaktsomt bildrap Undersøkelser viser at den 19 år gamle føreren skal ha vært under påvirkning av THC (Tetrahydrocannabinol), som er virkestoffet i cannabis. I tillegg skal han ha kjørt uten gyldig førerkort og med sommerdekk.

I tiltalebeslutningen står det at føreren holdt for høy hastighet etter forholdene på vei inn i rundkjøringa slik at han ikke klarte å overholde vikeplikten ovenfor en buss. Bilen kolliderte og sammenstøtet førte til at en kvinne døde av skadene, mens en mannlig passasjer fikk lettere skader.

- Det har nok vært høy fart inn i rundkjøringen. Det baserer vi på skadeomfanget på kjøretøy og personer. Det samme har kommet fram i vitneutsagn og spor på stedet, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet dagen ulykka skjedde.

Føreren er derfor tiltalt for overtredelse av Straffelovens paragraf 239 første straffalternativ; «For ved uaktsomhet, ved bruk av motorvogn, å ha forvoldt en annens død».

STOR UTRYKNING: Både politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til ulykken som fant sted søndag 12. januar. Foto: Eiliv Frych Flydal / Dagbladet
STOR UTRYKNING: Både politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til ulykken som fant sted søndag 12. januar. Foto: Eiliv Frych Flydal / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart