Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørneangrep

19-åring våknet av at en bjørn glefset over hodet hans

En ansatt på et campingområde våknet av en knasende lyd og måtte kjempe mot en bjørn som prøvde å dra ham ut av soveposen.

BITT: Dylan viser skadene fra da bjørnen angrep ham. Han forteller at han våknet av en knasende lyd. Foto: KMGH-TV via AP / NTB scanpix
BITT: Dylan viser skadene fra da bjørnen angrep ham. Han forteller at han våknet av en knasende lyd. Foto: KMGH-TV via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokka 4 på morgenen søndag i Colorado i USA våknet tenåringen av at bjørnen prøvde å dra ham ut av soveposen. Hendelsen skjedde snaut åtte mil fra Denver.

Gutten skal ha blitt dratt i hodet mellom tre og fire meter før han kom seg løs. Han slo og sparket dyret, og andre kollegaer i nærheten våknet og slo og kastet ting mot bjørnen, som til slutt forsvant fra området.

DRAMATISK KAMP: Tenåringen våknet av at en svartbjørn prøvde å dra ham ut av teltet ved å dra ham etter hodet. Svartbjørnen på bildet har ikke noe med hendelsen å gjøre. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK KAMP: Tenåringen våknet av at en svartbjørn prøvde å dra ham ut av teltet ved å dra ham etter hodet. Svartbjørnen på bildet har ikke noe med hendelsen å gjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Den knasende lyden vil jeg tro var bjørnens tenner som skrapte mot kraniet mitt, sier Dylan, som kun har oppgitt fornavnet sitt, til KMGH-TV.

Dylan og de andre ansatte var sammen med flere 12- og 13-åringer som sov i området. Ingen andre ble skadd i hendelsen.

Dylan ble fraktet til sykehus og fikk behandling, men ble skrevet ut kort tid senere.

Svartbjørnen er vanligvis ikke aggressiv, men har angrepet flere mennesker i området de siste ukene. Forrige måned ble to personer drept da en svartbjørn gikk til angrep i Alaska.

Talskvinne for Colorados parker og dyreliv, Jennifer Churchill, sier at bjørnen mest sannsynlig vil bli avlivet om den blir funnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!