Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 19-åringen avfyrte skuddene

Vitneforklaringer har overbevist politiet om at 19-åringen avfyrte skuddene mot 34-åringen på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Sammen med sin 22 år gamle bror er 19-åringen varetektsfengslet for inntil fire uker, de første to i isolasjon, siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Det skal ha vært munnhuggeri mellom brødreparet og 34-åringen inne i avgangshallen. Da de igjen møttes utenfor terminalbygget, skal det ha kommet til en akutt situasjon.

Dette skal ha ledet til skytedramaet utenfor terminalbygget. Det er uklart om 34-åringen, som hadde fulgt ekskona og to barn til flyplassen, var bevæpnet. Han ble tatt hånd om av venner og ble ført inn i terminalbygget etter at han var truffet. 34-åringen ble i går ettermiddag utskrevet fra sykehuset.

22-åringen har forklart seg for politiet. Mannens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, sier til Dagbladet at klienten er forbauset over at han er varetektsfengslet.

Den siktede 19-åringen vil ikke forklare seg for politiet eller tingretten.

Han samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

John Chr. Elden skal ta over forsvaret at 22-åringen, mens Tor Erling Staff sier til Dagbladet at han er anmodet av foreldrene om å ta over forsvaret av 19-åringen.

- Familiens sikkerhet vil jeg ta opp med politiet så snart jeg er oppnevnt av retten, sier Staff.