19-åringen erkjenner straffskyld for Munch-tyveri

Tre menn er siktet for grovt tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel mann fra Oslo erkjenner straffskyld for tyveri av Munch-bildene fra Refsnes Gods, men ikke forsøk på legemskrenkelse.

Det er klart etter at mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Moss tingrett onsdag morgen. Fengslingsmøtet var det første av fem i løpet av onsdagen.

Politiet har begjært fire uker varetekt for ham og de fire andre som er siktet i saken, i tillegg er det begjært brev- og besøksforbud og forbud mot å lese aviser. Fengsling blir avgjort når alle møtene er gjennomført.

Advokatfullmektig Øivind Sterri ba om løslatelse av sin klient.

Siktelsen

Tre av mennene er siktet for grovt tyveri, den ene er mannen som skal ha kjørt de to andre til Refsnes Gods, får NTB opplyst. To av disse er også siktet for forsøk på legemskrenkelse. Ytterligere to er siktet for forsøk på heleri.

Mennene er i alderen 19 til 29 år og bosatt i Oslo.

Ni personer ble pågrepet mandag kveld i Oslo, etter tyveriet kvelden før fra hotellet Refsnes Gods på Jeløya ved Moss. De fire siste av de ni er løslatt fordi politiet ikke har funnet tilstrekkelige bevis mot dem, men siktelsene opprettholdes.

Spray

Tyvene brukte ifølge politiet spray mot en kvinnelig ansatt som overrasket dem mens de fjernet bildene fra veggene i restauranten på hotellet. Kvinnen ble ikke skadd.

Det ene verket, litografiet «Strindberg», fikk en flenge på rundt 20 centimeter da det ble stjålet, mens de to andre, litografiet «Selvportrett» og akvarellen «Blå kjole», tilsynelatende er uskadde. (©NTB)

Scanpix ID: sp72958dFem menn ble onsdag morgen fremstilt for varetektsfengsling i Moss etter tyveriet av tre Munch-bilder fra Refsnes Gods søndag. Her advokatfullmektig Øivind Sterri (til høyre) med sin klient, som er førstetiltalte, og aktor, politiinspektør Rolf Nissen.

Førstetiltalt: En 19 år gammel mann erkjente straffskyld for tyveri av tre Munch-bilder da han ble framstilt for varetektsfengsling i Moss onsdag. Her snakker advokatfullmektig Øivind Sterri (til høyre) med sin klient, som er førstetiltalte.
Fremstilt for varetektsfengsling: Fem menn ble onsdag morgen fremstilt for varetektsfengsling i Moss etter tyveriet av tre Munch-bilder fra Refsnes Gods søndag. Her advokatfullmektig Øivind Sterri (til høyre) med sin klient, som er førstetiltalte, og aktor, politiinspektør Rolf Nissen.