19-åringen meiet ned fotgjengerne og stakk av

Men bare fem minutter seinere ble han tatt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i den amerikanske byen Buffalo har offentliggjort overvåkningsvideoen du kan se i vinduet over.

Den viser hvordan en 19-årig bilfører hensynsløst kjører rett inn i en gruppe fotgjengere på et gatehjørne i byen seint torsdag kveld i forrige uke.

Smellen gikk særlig ut over den ene fotgjengeren. Som du kan se i videoen ble han kastet rundt i lufta etter å ha blitt truffet av bilens frontparti.

- Svært sterke bilder Offeret ble fraktet til sykehus med flere skader, men hadde hellet med seg og ble skrevet ut etter kort tid.

Bilføreren kan imidlertid forberede seg på et lengre ferieopphold i et av New Yorks fengsler. 19-åringen stakk fra stedet etter ulykken, men ble plukket opp av politiet bare fem minutter seinere.

- Dette er svært sterke bilder, sier ordfører Byron Brown i Buffalo etter å ha sett videoen.

- Grunnen til at vi viser fram dette er for å illustrere hvor farlig slike ulykker er, sier han ifølge MSNBC.

Politiet i byen sier ifølge nettavisa at de ikke tror alkohol spilte en rolle i hendelsen, og at de foreløpig er usikre på om 19-åringen bevisst kjørte ned fotgjengerne.

- Vi fanger deg Han er siktet for hensynsløs kjøring, grovt overfall og for å ha flyktet fra politiet.

Buffalo sliter med at folk stikker av fra trafikkulykker. Bare i forrige uke skjedde tre såkalte hit-and-run-hendelser i løpet av 18 timer.

Den raske pågripelsen av 19-åringen brukes for alt den er verdt av myndighetene.

- Mitt budskap er at hvis du begår et lovbrudd i Buffalo, så holder vi øye med deg, vi vil ikke tolerere det og det er bare et tidsspørsmål før du blir fanget og satt i fengsel, sier ordføreren.