Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åringen stjal kondomer for å kunne ha sex med kjæresten. Da faren hørte det, drepte han henne

Ville rømme og gifte seg.

INNRØMMER SKYLD: Faren til den 19 år gamle jenta som i slutten av januar ble funnet drept i ei grøft utenfor den tyske byen Darmstadt, har i retten vedgått at det var han selv som tok livet hennes. Foto: EPA/BORIS ROESSLER/NTB Scanpix
INNRØMMER SKYLD: Faren til den 19 år gamle jenta som i slutten av januar ble funnet drept i ei grøft utenfor den tyske byen Darmstadt, har i retten vedgått at det var han selv som tok livet hennes. Foto: EPA/BORIS ROESSLER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til den 19 år gamle jenta som i slutten av januar ble funnet drept i ei grøft utenfor den tyske byen Darmstadt, har i retten vedgått at det var han selv som tok livet hennes. Drapssaken blir i tyske medier beskrevet som et æresdrap.

Ifølge den tyske avisa Bild fortalte den 51 år gamle mannen, som er troende muslim, at drapet skjedde tidlig om morgenen den 28. januar. Etter at han hadde drept henne, kledde han og kona datteren i en frakk, satte henne i en rullestol og kjørte liket ut i skogen der de dumpet det.

Bakgrunnen for krangelen som til slutt fikk fatale følger, var at 19-åringen hadde blitt tatt i å stjele kondomer slik at hun kunne ha sex med kjæresten sin. Den samme kjæresten foreldrene hadde sagt at hun ikke fikk lov å treffe.

Brev fra politiet I retten fortalte moren at dette var en konflikt som hadde pågått over lengre tid, og at den bare eskalerte.

- Hun hadde vært borte i flere netter på rad, og sluttet å dekke til hodet sitt. En dag fikk vi et brev fra politiet der det sto at hun hadde blitt tatt i å stjele kondomer, sa hun.

- Det var da det ble klart for oss at det de to hadde sex. Da jeg viste brevet til mannen min, mistet han det helt.

Datteren fikk etter dette forbud mot å forlate familiens hjem, og ble gjentatte ganger slått og mishandlet av foreldrene. Likevel fortsatte hun å treffe kjæresten i skjul.

Søsteren vitnet Retten fikk videre høre at foreldere sendte deres andre datter (14) til en slektning dagen før drapet skjedde.

Moren fortalte at hun våknet denne natten, og fant sin ektemann på rommet til 19-åringen der han hadde hendene rundt halsen hennes. Hun har også forklart at mannen hennes var så dominerende i forholdet at hun ikke kunne beskytte datteren sin, men det er ikke lillesøsteren til den drepte enig i.

- Mamma var ikke undertrykket, hun kunne gjøre akkurat det hun ville. Hun pleide å slå meg med en kjepp. Vi hadde aldri lov til å snakke om kjæresten hennes (søsteren), og pappa sa at hun skulle tvangsgiftes i Pakistan, sa 14-åringen ifølge Daily Mail.

Ville gifte seg Også den 25 år gamle kjæresten til den avdøde vitnet i retten, og han fortalte at de hadde et ønske om å stikke av og gifte seg. Han sa at også 19-åringen hadde fortalt han at hun ble slått av moren, at moren hadde holdt hånda hennes mot en varm kokeplate og at faren også tidligere hadde forsøkt å kvele henne.

Faren, som ifølge rapportene knapt snakker tysk, gjorde det klart på at han angret på det han hadde gjort.

- Dersom jeg kunne endret det som har skjedd, så ville jeg gjort det. Min kone har bare adlydt mine ordre. Jeg elsker både henne og mine døtre, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!