DØDE ETTER FALL: En 21 år gammel mann omkom etter å ha falt fra en leilighet i tredje etasje i Hamar sentrum torsdag morgen.
Foto: Christian E. Bergheim / SCANPIX
DØDE ETTER FALL: En 21 år gammel mann omkom etter å ha falt fra en leilighet i tredje etasje i Hamar sentrum torsdag morgen. Foto: Christian E. Bergheim / SCANPIXVis mer

19-åringen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud

- Han erkjenner ikke straffskyld for balkongfallet, sier mannens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fengslingsmøtene der en 19-åring og en 20-åring ble fremstilt for varetektsfengsling etter at en 21-åring døde etter fall fra en balkong i Hamar, er nå ferdig i Hedmarken tingrett.

Politiadvokat Barbro Røkenes ved Hedmark politidistrikt begjærte varetektsfengsling i fire uker, hvorav to med full isolasjon for begge siktede. Det fikk hun ikke medhold i av dommeren.

Foreløpig er kjennelsen klar på den 19 år gamle hovedmistenkte. Han ble varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud. Han får heller ikke tilgang til aviser eller andre medier i varetektsperioden.

- Vi får ta dette til etteretning, også må vi vurdere etterhvert om det er grunnlag for å be om en forlengelse, sier politiadvokat Røkenes til Dagbladet nå i ettermiddag.

- Sprikende forklaringer De tre som er siktet etter at 21-åringen døde da han falt ned fra en balkong i Hamar natt til i går, har gitt politiet sprikende forklaringer på hva som skjedde.

19-åringen  som av politiet blir sett på som hovedmannen i saken er siktet for frihetsberøvelse, legemsbeskadigelse med døden til følge samt en mindre narkotikaforeteelse. Hans 20 år gamle kamerat er siktet for frihetsberøvelse.

Fengslingsmøtet i Hedemarken tingrett gikk i formiddag for lukkede dører. Røkenes vil ikke gå inn på hva siktelsen «frihetsberøvelse» innebærer.

- Det kan jeg ikke gå inn på på nåværende tidspunkt, sier politiadvokaten til Dagbladet.

- Ingen straffskyld - Min klient erkjenner ingen straffskyld i forhold til siktelsen. Han forteller at han ikke har forårsaket 21-åringens død, sier 19 åringens advokat Ove Herman Frang til Dagbladet

Han forteller at de fire som var til stede i blokkleiligheten i Hamar da 21-åringen gikk i bakken fra en balkongen i tredje etasje var bekjente, men han vil ikke gå inn på hvor godt mennene kjente hverandre.

- Har din klient uttrykt noen følelser rundt det at 21-åringen nå er død?

- Det sier seg selv at enhver som opplever noe som dette vil være berørt av det, men vi har så langt ikke snakket inngående om det. Fram til nå har vi brukt tiden på å forberede dette fengslingsmøtet, forteller Frang.

- Uklart hendelsesforløp Men politiet ser annerledes på saken enn 19-åringen, og mener det er skjellig grunn til å mistenke at noe kriminelt skjedde i leiligheten i forkant av dødsfallet:

- Det er fortsatt uklarheter rundt hendelsesforløpet. De tre mennene har avvikende forklaringer, men på bakgrunn av den informasjonen vi nå har mener vi det er skjellig grunn til mistanke om at noe kriminelt har skjedd, sier politiadvokat Solvor Julie Østby til Dagbladet.

Som Dagbladet skrev i går ble 21-åringen fra Ringsaker dyttet eller han falt, ut fra balkongen utenfor en leilighet i tredje etasje i en bygård i Hamar sentrum ved firetiden natt til torsdag.

Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med kritiske hodeskader. Ved 20-tida i går bekreftet politiadvokat Barbro Røkenes overfor Dagbladet at mannen var erklært død.

Den tredje mannen som fortsatt er siktet sammen med de to som i dag bløe fremstilt for vartektsfengsling ble i dag løslatt av hedmarkspolitiet.

- Vi vil vurdere om vi skal endre status på han etterhvert som hendelsesforløpet blir klart, sier Røkenes til Dagbladet