DRAPSMANN FIKK 19 ÅR:  Sami Milhem (innfelt) ble drept i dette huset på Bigset i hareid kommune. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
DRAPSMANN FIKK 19 ÅR: Sami Milhem (innfelt) ble drept i dette huset på Bigset i hareid kommune. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.Vis mer

19 års fengsel for Hareid-drapet

Sunnmøre tingrett: - Sterk aggresjon etter beskrivelse av voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann fra Nordland er i Sunnmøre tingrett dømt til 19 års fengsel for overlagt drap på Sami Milhem i Hareid, melder Sunnmørsposten.

Dommen er ett år lavere enn påstanden fra aktor, som karakteriserrte drapet som en henrettelse.

Drapsdømtes forsvarer, advokat Johnny Veum, sa i retten at 16-17 års fengsel kunne være passende.

- Retten legger til grunn at tiltalte hadde opparbeidet en sterk aggresjon mot avdøde som en følge av samboerens beskrivelse av en voldtekt 23. mai, leste tingrettsdommer Ruth-Louise Osborg fra dommen i Ålesund tinghus mandag.

Tiltalte har erkjent at det var han som drepte Sami Milhem i en leilighet på Bigset i Hareid kommune i august i fjor. Men han sa også at drapet ikke var planlagt. Dette festet ikke retten lit til.

«Etter bevisførselen har retten funnet det bevist ut over rimelig tvil at tiltalte i tiden før og under selve drapshandlingen faktisk tenkte seg om og overveide hva han gjorde», heter det i dommen.

(NTB).