19 døde etter tyfon rammet Japan

Minst 19 personer er meldt omkommet og 7,3 millioner mennesker ble bedt om å evakuere da tyfonen Hagibis raste over Japans hovedstadsområde Tokyo lørdag.

TYFON: Heftig regnvær satte veier under vann og elver gikk over sine bredder da tyfonen Hagibis raste over Japans hovedstad Tokyo lørdag. Foto: Kyodo News/AP/NTB Scanpix
TYFON: Heftig regnvær satte veier under vann og elver gikk over sine bredder da tyfonen Hagibis raste over Japans hovedstad Tokyo lørdag. Foto: Kyodo News/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyfonen Hagibis var varslet til å være den kraftigste stormen som ville ramme Japan på 60 år. Da den kom inn over land i morgentimene lørdag var det med voldsom vind og kraftig regn noe som skapte omfattende ødeleggelser, utløste jordskred og stormflo.

Myndighetene hadde på forhånd oppfordret 7,3 millioner mennesker til å evakuere fra de mest utsatte områdene.

Ulike kilder oppgir forskjellige antall omkomne i naturkatastrofen. Nyhetsbyrået Kyodo og flere andre medier meldte søndag at 19 er døde, mens 16 andre er savnet.

Over hundre mennesker skal ha fått skader i uværet. Blant de savnede er deler av mannskapet på et lasteskap som sank i havna i Tokyo.

Båter og helikoptre

Etter at stormen hadde passert ble det meldt om at 100 personer var skadd og 15 personer var meldt savnet.

Stormen har ført til at 376 000 boliger er uten strøm og at 14 000 husstander fremdeles mangler vann, opplyste Suga videre. Helikoptre og båter blir brukt i arbeidet med å redde folk ut fra bygninger som er truffet av jordskred.

Flere enn 13 500 hadde oppsøkt tilfluktssteder for å være i sikkerhet mens tyfonen raste. Mange butikker var tømt for varer ettersom folk hadde sikret seg med forsyninger i forkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer