19 drept i slåsskamp i fengsel

Durango i Mexico.

MILITÆRBIL: En militærbil forlater fengselet i Gomez Palacio etter at myndighetene fikk kontroll over fengselet. 19 ble drept og et 20-talls personer ble skadd i masseslagsmålet som oppstod i fengselet fredag. Foto: Epa/Ramon Sotomayor
MILITÆRBIL: En militærbil forlater fengselet i Gomez Palacio etter at myndighetene fikk kontroll over fengselet. 19 ble drept og et 20-talls personer ble skadd i masseslagsmålet som oppstod i fengselet fredag. Foto: Epa/Ramon SotomayorVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 19 personer ble drept og 26 ble skadd under et slagsmål mellom innsatte i et fengsel i Durango nord i Mexico i går, melder nyhetsbyrået AP.

Skudd
Det skal ha blitt løsnet skudd under slagsmålet, ifølge politiet.

Ifølge talspersoner var det kun innsatte som ble drept og skadd i slagsmålet, som oppstod i et fengsel i Gomez Palacio ikke langt fra grensa til Mexico.

Mange av de innsatte i fengselet er straffet for organisert kriminalitet og handel med dop, opplyser Jorge Torres Castillo som jobber med offentlig sikkerhet i Mexico.

Dårlig drift
Myndighetene i Mexico har tidligere blitt anmodet om å flytte deler av fangene til andre fengsler, ettersom flere har ment at det bare var et spørsmål om tid før et slikt slagsmål ville skje.

Ifølge AP er fengslene i Mexico ofte dårlig drevet. I 2008 ble 40 personer drept mens de var innsatt.