- 19 drept i storaksjon i Gaza

Minst 19 palestinere skal ha blitt drept og 30 skadd, da israelske styrker angrep flyktningeleiren Rafah i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag slo israelske kamphelikoptre til mot flyktningeleiren, som ligger ved grensa til Egypt. I kjølvannet av helikopterne kjørte et større antall militære kjøretøyer inn og stengte av deler av området.

Målet for aksjonen var å slå til mot militante palestinere, og å avdekke våpensmugling via et tunnellsystem som skal strekke seg fra Rafah og over grensa til Egypt.

Skuddveksling

Palestinske hjem ble gjennomsøkt av israelske soldater, som ble møtt med kraftig beskytning.

Ifølge palestinske kilder ble minst 19 mennesker drept i aksjonen. Israelske kilder hevder at de drepte var væpnete, militante palestinere, mens palestinske kilder sier at seks av ofrene var sivile, blant dem to mindreårige søsken som ble skutt da de hang opp vask, melder BBC.

Israelske militære har uttalt at de vil rive palestinske hjem, og tusener av mennesker har nå flyktet fra området.

Fordømmes

Aksjonen har fått navnet «Operasjon Regnbue», og skal være den største væpnete aksjonen i Gaza siden 1967. Det internasjonale samfunnet fordømmer aksjonen, som ifølge israelske talsmenn ikke var en enkeltstående hendelse, men bare første fase av en operasjon som vil vare «så lenge som nødvendig».

I forrige uke ødela israelerne rundt hundre bolighus i Rafah. Aksjonen gjorde 1000 palestinere hjemløse, og Amnesty International mener Israel gjør seg skyld i krigsforbrytelser.