19 drept i Tsjetsjenia

Russiske soldater i Tsjetsjenia skal ha drept 19 islamske opprørere i kamphandlinger om lag to mil øst for hovedstaden Groznyj, skriver det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge de russiske militære kildene ble tsjetsjenske opprørere omringet i tykk tåke nær landsbyen Mesker-Yurt, ca.20 kilometer fra Groznyj.

Opprørerne hevder via sin hjemmeside på internett at de har skutt ned og drept 15 russiske soldater i det samme området i løpet av de siste dagene. De skriver også at russiske styrker har rasert og plyndret byen Argun øst for Groznyj.

I Moskva benekter en offisiell talsmann for Kreml at russiske soldater i senere tid er blitt drept i sammenstøt med tsjetsjenske opprørere. Det har heller ikke kommet noen uavhengige meldinger fra Tsjestjenia om dette.

På grensen mellom den russiske republikken Ingusjetia og Tsjetsjenia er det i ferd med å samle seg nye grupper av tsjetsjenske flyktninger. Antallet blir anslått til om lag 2.000 mennesker.

Mange forsøker å komme seg tilbake til Tsjetsjenia fra de overfylte flyktningleirene i Ingusjetia, der minst 175.000 flyktninger har søkt tilflukt fra krigen i hjemlandet. Nesten 250.000 sivile flyktet fra Tsjetsjenia da nye og voldsomme kamper brøt ut i september 1999.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer