19 funnet omkommet

ELVERUM (Dagbladet): Like etter klokka 13.30 i går ble den siste av de savnede funnet omkommet utenfor vraket av lokomotivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fire dager har Kripos-ekspertene søkt i vrakrestene. Det har vært et vondt og meget vanskelig arbeid.

Nå er totalt 19 personer funnet omkommet, og politiet regner ikke med å finne flere. Likevel går de svært grundig igjennom de siste vrakdelene, i tilfelle det skulle være omkomne som ikke er meldt savnet.

- Vi håper å kunne avslutte arbeidet på ulykkesstedet i løpet av dagen i dag, sier politiinspektør Jostein Løken til Dagbladet.

Navnene til følgende ti omkomne er nå frigitt:

Solfrid Jakobine Henriksen (63), Svolvær: Hun skulle ifølge Lofotposten på en tre og en halv måneds ferietur til Mallorca og var på vei til Gardermoen da ulykken inntraff. Sammen med henne var venninnen Kirsten Bergstedt (66), som overlevde ulykken. Hun kom seg ut av toget på egen hånd og ropte om hjelp til å få ut venninnen som satt fastklemt. Sterkt forslått og med brukket kjevebein ble hun etterpå fraktet til sykehus. Hun visste da ikke hvordan det gikk med venninnen. Solfrid Jakobine Henriksen etterlater seg to sønner.

Karina Trøen (21), Tynset: En av fire studenter ved Høgskolen i Hedmark som mistet livet i togulykken. De fire studerte økonomi, samfunnsfag og informatikk på Rena. 15 andre studenter ved skolen ble skadd. Karina etterlater seg foreldre, en bror (17) og ei søster (11).

Birgith Alice Næsseth (53), Åmot: Jobbet som sykepleier på Ryslingmoen sykehjem. Ulykkesdagen hadde hun fri, så hun dro til Hamar for å gjøre diverse ærend. Hun var på vei hjem da ulykken skjedde. 53-åringen etterlater seg mann og datter.

Erik Stårvik (31), Hamar: Var konduktør på et av ulykkestogene. Han etterlater seg samboer og to små barn.

Egil Lodgaard (58), Hamar: Var lokfører på ett av togene. Han var meget erfaren, ansatt i NSB siden høsten 1962. Etterlater seg kone, to barn og to barnebarn.

Stig Juliussen (41), Ringsaker: Var lokfører på ett av togene. Ble ansatt i NSB i 1981. Han etterlater seg kone og to barn på 14 og 9 år.

Ragnhild Blom-Hagen (57), Elverum: Var på vei hjem fra jobb i helsevesenet på Rena. Hun var gift med Tore Blom-Hagen som var direktør på Hedmark Sentralsykehus inntil Olav Metliaas tok over sommeren i fjor. Sammen hadde de tre voksne barn, to gutter og ei jente. Ragnhild Blom-Hagen var aktiv på idrettsfronten og har vært på landslaget i orientering.

Tonje Næss Amundsen (23), Oslo: Studerte på Høgskolen i Hedmark på avdelingen for økonomi, samfunn og informatikk. Var på vei til skolen på Rena etter juleferien da ulykken skjedde.

Tordis Aurom (69), Våler: Jobbet som lærer siden midten av 60-tallet, fram til hun gikk av med pensjon for noen år siden. Hun etterlater seg fire voksne barn.

Reidun Konow (61), København i Danmark