1,9 milliarder liter kullslam dekket hus og hjem

Julefreden avblåst i Tennessee.

GJØRMA TOK HUSENE:  Her i byen Harriman i Tennessee i USA ble jula noe helt annet enn de hadde tenkt seg. 12 hus ble delvis begravet av gjørma fra kullkraftverket.  Foto: SCANPIX/AP Photo/The Knoxville News Sentinel, J. Miles Cary
GJØRMA TOK HUSENE: Her i byen Harriman i Tennessee i USA ble jula noe helt annet enn de hadde tenkt seg. 12 hus ble delvis begravet av gjørma fra kullkraftverket. Foto: SCANPIX/AP Photo/The Knoxville News Sentinel, J. Miles Cary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En dam som holdt på asken fra et kullkraftverk i Tennessee, brast mandag. En blanding av gjørmete vann og aske, hele 1,9 milliarder liter, rant utover det flate landskapet og startet med å begrave veien og jernbanesporet som ledet til kraftverket.

Kingston-kraftverket ligger ved tettstedet Harriman. Dammen brast 01.00 om natta, lokal tid.

- Jeg er i sjokkIngen ble skadd i ulykken, men julefreden ble satt over styr for flere familier. De første rapportene lød på at 15 hjem var rammet av slammet, men antallet er nå justert til 12.

- Jeg er fremdeles i sjokk, sier Crystell Flinn, som opplevde at huset hennes ble løftet av fundamentet og skylt nesten 10 meter nedover veien, ifølge Associated Press.

Huset var selvsagt klar til julehelgen og fullt av julepresanger.

Crystell forteller at mannen hennes, James Schean (53) var alene hjemme da gjørmen kom flytende og de voldsomme kreftene tok tak i huset. Fra senga hørte han et stort brak, «nærmest et tordenskrall».

Deretter begynte deler av taket å falle ned inne i huset, vinduer knuste og treverk brakk, før bygningen seilte avgårde på floden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer