Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum.
Foto: Politiet
Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum. Foto: PolitietVis mer

19 og 18 års fengsel for Faiza-drapet

Shamrez Khan fikk åtte år i tingretten, men lagmannsretten skjerper straffen til 19 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håvard Nyfløt (27) og Shamrez Khan (29) ble begge dømt for overlagt drap på Faiza Ashraf (26) under ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

Faiza Ashraf ble bortført fra Haslum i Bærum i februar i fjor. Hun ringte selv politiet fra bagasjerommet i en bil og fortalte at hun var kidnappet. Saken fikk stor medieoppmerksomhet og etter en over tre uker lang leteaksjon ble den 26 år gamle kvinnen funnet drept.

I dag falt domsavsigelsen i lagmannsretten. Shamrez Khan dømmes til 19 års fengsel for drapet, mens Håvard Nyfløt ble dømt til 18 års fengsel. Aktor la ned påstand om 20 års fengsel for Khan og 19 års fengsel for Nyfløt.

Aktor mente at Khan, som var oppdragsgiver for bortføringen, skulle få strengere straff enn Nyfløt, som utførte drapet. Dette fikk han rettens medhold i.

Khan anket straffen på stedet, mens Nyfløt tok betenkningstid.

Skjerpet fra tingretten Asker og Bærum tingrett fant i våres Nyfløt skyldig i kidnapping og forsettlig drap, mens Khan ble dømt for kidnapping med døden til følge. Nyfløt ble dømt til 17 års fengsel, mens Khan fikk åtte år. Lagmannsretten skjerpet altså dommen til overlagt drap og ilegger også Khan strengest straff.

Faiza Ashrafs familie var meget godt fornøyd med avgjørelse i Borgarting lagmannsrett, der anken fra påtalemyndighetene ble tatt til følge.

- De etterlatte, foreldre og søsken er veldig lettet nå. De var spente før dagen idag, men har hele tiden ment at dette drapet var initiert av pakistaneren og utført etter avtale med nordmannen, sa familiens bistandsadvokat Harald Stabell, til Dagbladet da dommen falt i forrige måned.

Stabell fortalte at familien stilte seg uforstående til avgjørelsen i tingretten, men at avgjørelsen fra lagmannsretten var helt i samsvar med det de har ment hele tiden.

- Det sentrale for familien er å få ansvaret plassert der det hører hjemme, og der mener de lagretten har truffet godt. Familien er meget tilfreds med denne dommen.