DRAMATISK: Myndighetene forteller ifølge nyhetsbyrået AP at 19 personer ble fanget under jorden, og at når de omsider tok seg ut av grotten sto vannet dem til halsen. Foto: Justin Anthony/Daily News via AP / NTB Scanpix
DRAMATISK: Myndighetene forteller ifølge nyhetsbyrået AP at 19 personer ble fanget under jorden, og at når de omsider tok seg ut av grotten sto vannet dem til halsen. Foto: Justin Anthony/Daily News via AP / NTB ScanpixVis mer

19 personer fanget under jorden på grottevandring. Vannet sto til halsen

Drama under jorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var lenge dramatisk for en større gruppe grottevandrere som bega seg inn i Horse Cave i Kentucky torsdag.

Myndighetene forteller ifølge nyhetsbyrået AP at 19 personer ble fanget under jorden, og at når de omsider tok seg ut av grotten sto vannet dem til halsen.

En talsperson for nødetatene i Hart County kunne fortelle at 17 av personene var universitetselever som gikk inn i hulene uten guide.

De resterende to var politimenn som hadde forsøkt å hjelpe studentene ut.

Store mengder redningsmanskaper var raskt på pletten da nyheten kom, og de fryktet det verste, men studentene klarte altså å ta seg ut på egenhånd.

Det skal ha vært kraftig regnvær i området tidlig torsdag morgen lokal tid. Det er trolig dette som har ført til at vannstanden steg så raskt.

Ifølge talspersonen for nødetatene, er det bare en vei inn og ut av grotten. Det skriver NBC.