19 politiansatte fradømt jobben

Flest mistet jobben i forbindelse med korrupsjonssaker.

ÅRSRAPPORT: Spesialenheten for politisaker har kommet fram til at flest av de 19 politiansatte som mistet jobben gjorde det i forbindelse med korrupsjonssaker.
Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX
ÅRSRAPPORT: Spesialenheten for politisaker har kommet fram til at flest av de 19 politiansatte som mistet jobben gjorde det i forbindelse med korrupsjonssaker. Foto: Ola A. Thorset / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 av de 19 som er fradømt politijobben, er politiutdannet, mens én var arrestforvarer. 18 av de dømte var menn, skriver Dagsavisen.

Av årsrapporten til Spesialenheten for politisaker kommer det fram at flest mistet jobben i forbindelse med korrupsjonssaker, med fire dommer.

Deretter kommer seksuallovbrudd, misbruk av narkotika, underslag/tyveri og taushetsbrudd med tre saker hver. To saker gjaldt trusler, og én handlet om dokumentfalsk.

Overtok Spesialenheten for politisaker tok over i 2005 for De særskilte etterforskningsorganene (SEFO).

- Hvor mange som er blitt fradømt retten til å jobbe i politiet fram til vi ble opprettet i 2005, har vi ingen statistikk over, sier leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til Dagsavisen.

Advokat Tor Erling Staff er overrasket over at ikke flere enn 19 har mistet jobben.

- Jeg tror heller det kanskje skulle vært flere. Når man ser volumet av politifolk, er ikke 19 mye. Det er synd at det er slik, men det er bra det blir reagert. Men samtidig burde man honorere de som gjør en god jobb. Og de er det mange av, sier Staff.

- Ofte henlagt Samtidig har han inntrykk av at det skal mye til for å etterforske politiansatte.

- Saker blir veldig ofte henlagt, og man er veldig tolerante med tanke på de sakene som blir henlagt, sier Staff til Dagsavisen.

(NTB)

- MYE TIL: Advokat Tor Erling Staff har inntrykk av at det skal mye til for å etterforske politiansatte.
Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
- MYE TIL: Advokat Tor Erling Staff har inntrykk av at det skal mye til for å etterforske politiansatte. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer