19 siktet for menneskesmugling

Vietnamesere i Rogaland mistenkes for proforma ekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 personer ble pågrepet da politiet i Rogaland torsdag gikk til aksjon mot menneskesmugling. Totalt er 19 personer siktet.

Aksjonen var rettet mot personer med vietnamesisk bakgrunn, opplyser Rogaland politidistrikt.

Aksjonen fant sted hovedsakelig i Sandnes-området. Bakgrunnen for aksjonen er at utlendingsseksjonen ved Rogaland politidistrikt over tid har mottatt uavhengige opplysninger om inngåelse av flere proforma ekteskap mot vederlag.

19 siktet
Totalt er 19 personer siktet for menneskesmugling i forbindelse med denne aksjonen. En av de siktede skal ha hatt en mer sentral rolle i saken enn de andre.

– Menneskesmuglingen består i at man hjelper utlendinger til å få ulovlig opphold i Norge ved at det inngås proforma ekteskap, slik at utlendingene senere kan søke om familiegjenforening og få oppholdstillatelse på falske premisser, sier politiadvokat Øystein Paulsen ved Rogaland politidistrikt.

I forkant av aksjonen hadde politiet fått ransakingsbeslutninger fra Sandnes tingrett på 19 ulike adresser. I tillegg vil det bli gjennomført utlendingskontroll på andre adresser, opplyser politiet.

Bistand fra Kripos
80 tjenestemenn deltok i aksjonen, de fleste fra Rogaland politidistrikt. Men politiet fikk også bistand fra Nye Kripos, Politiets utlendingsenhet og Utlendingsdirektoratet.

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i denne saken.

(ANB)