UTSLIPP:
Politiet frykter at inntil 19.000 fyringsolje kan ha lekket ut i Akerselva, etter et uhell ved Ullevål sykehus. Brannvesenet har lagt ut lenser flere steder i Akerselva.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTSLIPP: Politiet frykter at inntil 19.000 fyringsolje kan ha lekket ut i Akerselva, etter et uhell ved Ullevål sykehus. Brannvesenet har lagt ut lenser flere steder i Akerselva. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

19.000 liter olje lekket ut i Akerselva

En lekkasje under påfylling av fyringsolje førte onsdag til at 19.000 liter olje lekket ut i Akerselva fra Hafslunds varmesentral inne på sykehusområdet på Ullevål. Bellona varsler anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lekkasjen ble oppdaget klokken 9.50 onsdag formiddag, nærmere to timer etter at påfyllingen av fyringsolje var ferdig. Oslo brann- og redningsetat, politiet, Vann- og avløpsetaten og Fylkesmannens miljøvernavdeling ble varslet.

- Midlertidige anslag tilsier at det er 19.000 liter med fyringsolje som lekket ut fra anlegget, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Hafslund, Johan Chr. Hovland.

Hafslund viser til at det nylig ble gjennomført arbeid på påfyllingsledningen. Det kan se ut som om lekkasjen har oppstått i denne delen av anlegget. Hovland sier Hafslund er svært bekymret og at selskapet gjør alt det kan for å rydde opp. I ettertid skal Hafslund evaluere hendelsen.

Miljøstiftelsen Bellona varsler politianmeldelse.

- Dette er en ny tragedie for Akerselva, og det jeg ser her representerer miljøkriminalitet. Vi kommer derfor til å politianmelde leverandørselskapet og kreve full gjennomgang av standard og rutiner ved dette og andre anlegg, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Han er bekymret for hvordan oljeutslippet vil påvirke fuglelivet langs elva i vinterkulden.
(NTB)