Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

191 mistet livet i trafikken i 2013

- Denne dramatiske utviklingen må stoppes.

BETENKT: - Denne dramatiske utviklingen må stoppes, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen om den kraftige økningen i antall dødsulykker på veiene. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BETENKT: - Denne dramatiske utviklingen må stoppes, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen om den kraftige økningen i antall dødsulykker på veiene. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

191 personer mistet livet på norske veier i 2013. Det er 46 flere enn i 2012 - en økning på 32 prosent.

Det viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall for 2013.

- Vi har lagt bak oss et tøft og vanskelig år med et dramatisk oppsving i antall drepte. Vi har ingen klar og enkel forklaring på at vi har fått 46 flere drepte på veiene. Fagfolkene snakker om naturlige statistiske variasjoner, men det er ikke en god nok forklaring. Denne dramatiske utviklingen må stoppes, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Det er spesielt siste halvår i 2013 som har dratt opp ulykkesstatistikken. Siden juli har alle måneder bortsett fra november hatt markant flere omkomne i trafikken enn året før.

- Dette er mer enn tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, kolleger, venner og lokalsamfunn, sier veidirektøren.

Han forteller at Vegvesenet nå arbeider med å analysere ulykkene.

- Så langt ser vi flere utforkjøringer, flere møteulykker og flere dødsulykker blant personer over 45 år enn tidligere. Manglende bruk av bilbelte er fortsatt markant. Mens 95 prosent av alle bilførere bruker bilbelte, er det over 40 prosent av de som omkommer i trafikken som ikke har brukt bilbelte, sier Gustavsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media