- 192 av flyofrene samlet på togvogner

- Det stinker forferdelig, rapporterer journalist på togstasjon i Ukraina.

STINKENDE LAST:  En væpnet vakt og observatører fra OSSE i bakgrunnen holder seg for neser på grunn av stanken fra likvognene på toget i stasjonsbyen Torez søndag. Stasjonen ligger 15 kilometer fra ulykkesstedet der det nedskutte Malaysia Airlines gikk ned torsdag ettermiddag. Temperaturene der de omkomne har ligget ute, er rundt 30 grader. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix.
STINKENDE LAST: En væpnet vakt og observatører fra OSSE i bakgrunnen holder seg for neser på grunn av stanken fra likvognene på toget i stasjonsbyen Torez søndag. Stasjonen ligger 15 kilometer fra ulykkesstedet der det nedskutte Malaysia Airlines gikk ned torsdag ettermiddag. Temperaturene der de omkomne har ligget ute, er rundt 30 grader. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De prorussiske separatistene har forlatt området der det malaysiske passasjerflyet styret torsdag ettermiddag, melder flere internasjonale medier med reportere ved vrakområdet søndag ettermiddag.

Den tidligere AP-journalisten Max Seddon har sett at lik er stablet om bord i kjølevogner på togstasjonen i byen Torez.

- Det stinker forferdelig. Kan ikke gå i nærheten uten maske, skriver Sesson på Twitter.

Nyhetsbyrået AFP melder at 169 døde kropper er samlet på tog. På en pressekonferanse ved 15-tida i dag uttalte Ukrainas visestatsminister Vladimir Groisman at 192 døde kropper er samlet på toget, i tillegg til deler av åtte kropper.

- Vår oppgave er å finne hvert eneste menneske som var om bord på flyet.

Det er også funnet 27 kropper som ikke har blitt lastet på toget.

En av jernbanearbeiderne på stasjonen sier til Max Seddon at likene kom søndag formiddag.

Skal til by nærmere Russland Ved 12.30-tiden norsk tid sto fortsatt toget på stasjonen med to tomme vogner, trolig for å vente på flere omkomne til å bli fraktet bort.

Toget har ikke forlatt stasjonen, som skal være på grunn av at de venter på at «eksperter» skal komme til området.

En kvinne som jobber på jernbanestasjonen i Torez, sier til APs reporter på stedet at toget skal til byen Ilovaysk.

LIKVOGNER:  Jernbanearbeidere bekrefter overfor journalister ved jernbanestasjonen i Torez i Øst-Ukraina at de har lastet omkomne fra flyullykken inn i kjølevognene i bakgrunnen. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix.
LIKVOGNER: Jernbanearbeidere bekrefter overfor journalister ved jernbanestasjonen i Torez i Øst-Ukraina at de har lastet omkomne fra flyullykken inn i kjølevognene i bakgrunnen. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Den ligger 35 kilometer nærmere grensen til Russland, og er kontrollert av de prorussiske separatistene.

Vladimir Groisman sa på pressekonferansen at de vil komme tilbake med informasjon om hvor de flytter de omkomne.

- Vi kommer til å informere alle om hvor de omkomne blir flyttet, og hvor pårørende kan komme for å besøke dem så tidlig som mulig, sa Groisman.

Ukrainske myndigheter krever søndag ettermiddag å få overlevert de omkomne i byen Kharkiv. 

- Skjuler bevis 196 av de 298 omkomne etter nedskytingen av flyet var funnet og lokalisert søndag formiddag.

Ukraina hevder også at separatistene skjuler bevis som knytter dem til selve nedskytningen av flyet.

- Terroristene gjør alt de kan for å skjule bevisene for at russiske raketter skjøt ned flyet, sier Andrij Lysenko talsmann for sikkerhetsmyndighetene i Ukraina, ifølge NTB - AFP

INSPISERER TOGLAST:  Observatører fra OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) sjekker en av togvognene, der døde mennesker i plastsekker er stablet etter flyulykken. Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix.
INSPISERER TOGLAST: Observatører fra OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) sjekker en av togvognene, der døde mennesker i plastsekker er stablet etter flyulykken. Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer