Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

194 venter på å bli berget

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger gjør redningsaksjon ved Korfu svært vanskelig.

 KJEMPER MOT RØYK OG BØLGER:  Redningsforholdene er svært vanskelig mandag morgen, og 282 menneseker er fortsatt om bord på bilferja "Norman Atlantic" ved 05.30-tiden.Foto: Italiensk kystvakt/Reuters/NTB Scanpix.
KJEMPER MOT RØYK OG BØLGER: Redningsforholdene er svært vanskelig mandag morgen, og 282 menneseker er fortsatt om bord på bilferja "Norman Atlantic" ved 05.30-tiden.Foto: Italiensk kystvakt/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE kl. 07.40: 194 personer er fortsatt om bord og venter på hjelp - 284 er berget, melder den italienske marinen på twitter, ifølge det italienske kringkastingsselskapet Rai.

Redningsmannskaper kjemper mandag morgen videre for å evakuere de 194 som fortsatt er om bord i den brennende bilferja nordøst for den greske øya Korfu i Adriaterhavet.

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger gjør redningsaksjonen svært vanskelig, men italienske og greske helikoptre har gått i skytteltrafikk og heiste opp passasjerer fra Norman Atlantic.

Én mann omkom etter å ha falt i vannet under evakueringen, men det er ellers ikke meldt om omkomne eller skadde etter brannen.

Brøt ut på bildekket Dramaet begynte da det brøt ut brann på ferjas bildekk i 5-tiden norsk tid søndag morgen. Desperate passasjerer måtte forflytte seg stadig høyere opp på dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

I morgentimene mandag var 194 av de 478 passasjerene evakuert, mens 284 fortsatt befant seg om bord, opplyste den italienske kystvakten.

Skal slepes Redningsaksjonen styres av italienske myndigheter, og ifølge den greske sjøfartsministeren Miltiadis Varvitsiotis skal ferja trolig slepes til Brindisi eller Otranto i Italia.

Sju handelsfartøy omringet natt til mandag ferja i et forsøk på å skjerme den mot vinden og bølgene, mens fire greske og italienske slukkefartøy kjempet mot flammene.

Taubåter spylte sjøvann akter og midtskips på ferja og brannen som brøt ut på bildekket var under kontroll.

Ferja var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut.

Lik Dagbladet på Facebook

(NTB-AFP).

 REDDET:  En person fraferja utenforKorfu blir heis om bord i et redningshelikopter før det ble mørkt i går kveld. Foto: Italiensk marne/Reuters/NTB Scanpix.
REDDET: En person fraferja utenforKorfu blir heis om bord i et redningshelikopter før det ble mørkt i går kveld. Foto: Italiensk marne/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media