BONUS: - Beløpet ble utbetalt nå i forbindelse med mars-lønnen. Alle de bonusberettigede fikk utbetalingen, og alle disse hadde hatt reduksjon i sine vilkår, sier Knut Stefanussen, konserndirektør for forretningsutvikling i Axess (til venstre). Til høyre: Finansdirektør Lasse Iversen. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen
BONUS: - Beløpet ble utbetalt nå i forbindelse med mars-lønnen. Alle de bonusberettigede fikk utbetalingen, og alle disse hadde hatt reduksjon i sine vilkår, sier Knut Stefanussen, konserndirektør for forretningsutvikling i Axess (til venstre). Til høyre: Finansdirektør Lasse Iversen. Foto: Anders Horntvedt/FinansavisenVis mer

Comeback for oljekonsulenter

195 000 kroner i bonus til alle ansatte

Før påske fikk samtlige fast ansatte i olje-konsulentselskapet Axess 195 000 kroner i bonus.

(Finansavisen:) - Vi hadde vekst i alle år. Så kom fallet i oljeprisen og ga oss en skikkelig smell. Vi brukte 2015 til å omstille oss, men allerede i 2016 var vi i pluss igjen, og 2017 gikk veldig bra, sier Knut Stefanussen, konserndirektør for forretningsutvikling i Axess, til Finansavisen.

Rekord-overskudd

Nå har ingeniørselskapet med hovedkontor i Molde levert sitt høyeste overskudd noen gang. Selskapet økte omsetningen med hele 48 prosent i fjor, og resultatmarginen har ikke vært høyere siden 2009, skriver avisen.

Fra 2015 til 2017 har selskapet oppnådd en bedring av bunnlinjen med 80 millioner.

- Det er egentlig et valg man tar, om man vil gå med overskudd eller ikke. Høsten 2014 la vi til grunn at pris- og aktivitetsfallet i oljenæringen ikke ville være kortsiktig. Derfor tilpasset vi virksomheten og ble lønnsomme med en lavere oljepris og aktivitetsnivå enn det vi opplevde i 2014.

Frivillig lønnskutt

Blant tiltakene var store kutt i administrasjon, ledelse og overheadkostnader. All ledelse og administrasjon i Norge tok et frivillig lønnskutt på mellom 10 og 15 prosent.

Alle andre ansatte i Norge fikk kutt i goder på mellom 3 og 8 prosent. Det skjedde mot avtale om overskuddsdeling i form av bonus basert på et mulig fremtidig overskudd.

I 2017 ble denne avtalen innfridd. Da ble bonusen på 20,5 millioner kroner til de bonusberettigede delt ut.

Det endte med et hyggelig påskegratiale på 195 000 kroner til fast ansatte i Norge.

- Beløpet ble utbetalt nå i forbindelse med mars-lønnen. Alle de bonusberettigede fikk utbetalingen, og alle disse hadde hatt reduksjon i sine vilkår, sier Stefanussen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Røkke-selskap byr på kontrakter for ca. 50 mrd.
- Folk er veldig bekymret for å gå tom for olje