Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

197 personer straffes for ryktespredning i Kina

Ukjent hvordan de skal bli straffet.

197 personer er pågrepet for ryktespredning på nett, blant annet om eksplosjonen i Tianjin 21. august. Foto: Reuters / NTB scanpix
197 personer er pågrepet for ryktespredning på nett, blant annet om eksplosjonen i Tianjin 21. august. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter har straffet 197 personer for å spre rykter på internett om nylige hendelser som fallet i aksjemarkedet og de dødelige eksplosjonene i Tianjin.

En journalist og tjenestemenn i aksjemarkedet er blant de pågrepne, melder nyhetsbyrået Xinhua. Detaljer rundt hvilke straffer som er gitt, er ikke kjent.

Det kinesiske departementet for offentlig sikkerhet opplyser i en uttalelse at 165 kontoer på internett er stengt på grunn av lovbrudd. Kontoinnehaverne er straffet for å ha publisert kunngjøringer som «mann hoppet i døden i Beijing på grunn av nedgangen i aksjemarkedet», og «minst 1.300 personer ble drept i Tianjin-eksplosjonene», ifølge departementet.

Minst 145 personer ble drept og 28 er savnet etter de voldsomme eksplosjonene i den nordlige havnebyen Tianjin den 12. august. En brann i et lager med kjemiske stoffer forårsaket eksplosjonene.

Mandag fortsatte fallet på Shanghai Composite Index, som nylig tapte all gevinsten den hadde oppnådd i 2015.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!