198 corona-innlagt

Totalt er det registrert 198 covid-19-innleggelser i Norge. Det er det høyeste antallet siden april. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at trenden må snus.

CORONA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener kommuner med smitte ikke må nøle med å iverksette lokale tiltak. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

Mandag ettermiddag har Helsedirektoratet oppdatert sin oversikt over antallet covid-19-innleggelser i Norge, som viser at 25 nye pasienter har blitt lagt inn over helga. Totalt er 198 pasienter innlagt med covid-19.

I tillegg er 49 pasienter innlagt på intensivavdeling, som er en økning på sju pasienter over helga. Videre er 21 covid-19-pasienter tilkoblet respirator, som er en økning på tre pasienter.

ØKNING: Høsten og vinteren er høysesong for RS-viruset. Men hva er egentlig dette viruset og hvor farlig kan det være? Video/Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Trend vi må snu

Forrige gang så mange covid-19-pasienter var innlagt i Norge, var i april i år. På det meste har like over 300 covid-19-pasienter vært innlagt på norske sykehus. Det skjedde i mars 2020 og april 2021.

- Det er en trend vi må snu for å unngå større konsekvenser for helsetjenesten og brukerne av den. Selv om flertallet av de innlagte pasientene ikke er like syke nå som tidligere i pandemien, ser vi at antallet på intensivavdeling også øker. Vi er nå oppe i flere innleggelser enn på toppen av den andre bølgen i fjor høst, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

- Hvor presset er helsetjenesten i dag?

- Det er stor forskjell på regionene. Helse Nord og UNN Tromsø har den vanskeligste situasjonen akkurat nå, men også andre regioner merker økningen, sier Nakstad.

CORONA: Kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden, er misfornøyd med hvordan kommunens innbyggere har håndtert pandemien den siste tiden. Foto/video: NTB Vis mer

Jobber på flere fronter

Den assisterende helsedirektøren forteller at det må jobbes på flere fronter for å snu trenden. Han sier at helsemyndighetene ser på råd og anbefalinger, samtidig som de også ser på hvordan de kan bistå kommunene, statsforvalterne og helseforetakene med regional koordinering av smitteverntiltak.

- Det viktigste nå er å sikre bedre etterlevelse blant folk flest, ikke minst at vi blir flinkere til å holde oss hjemme og tester oss hvis vi er nærkontakter til smittede. Graden av etterlevelse vil være avgjørende for hvilke tiltak som kan bli nødvendige i kommunene og eventuelt regionalt, sier Nakstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer