198 corona-innlagt

Totalt er det registrert 198 covid-19-innleggelser i Norge. Det er det høyeste antallet siden april. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at trenden må snus.

CORONA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener kommuner med smitte ikke må nøle med å iverksette lokale tiltak. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag har Helsedirektoratet oppdatert sin oversikt over antallet covid-19-innleggelser i Norge, som viser at 25 nye pasienter har blitt lagt inn over helga. Totalt er 198 pasienter innlagt med covid-19.

I tillegg er 49 pasienter innlagt på intensivavdeling, som er en økning på sju pasienter over helga. Videre er 21 covid-19-pasienter tilkoblet respirator, som er en økning på tre pasienter.

- Trend vi må snu

Forrige gang så mange covid-19-pasienter var innlagt i Norge, var i april i år. På det meste har like over 300 covid-19-pasienter vært innlagt på norske sykehus. Det skjedde i mars 2020 og april 2021.

- Det er en trend vi må snu for å unngå større konsekvenser for helsetjenesten og brukerne av den. Selv om flertallet av de innlagte pasientene ikke er like syke nå som tidligere i pandemien, ser vi at antallet på intensivavdeling også øker. Vi er nå oppe i flere innleggelser enn på toppen av den andre bølgen i fjor høst, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

- Hvor presset er helsetjenesten i dag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.