198 corona-innlagt

Totalt er det registrert 198 covid-19-innleggelser i Norge. Det er det høyeste antallet siden april. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at trenden må snus.

CORONA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener kommuner med smitte ikke må nøle med å iverksette lokale tiltak. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag har Helsedirektoratet oppdatert sin oversikt over antallet covid-19-innleggelser i Norge, som viser at 25 nye pasienter har blitt lagt inn over helga. Totalt er 198 pasienter innlagt med covid-19.

I tillegg er 49 pasienter innlagt på intensivavdeling, som er en økning på sju pasienter over helga. Videre er 21 covid-19-pasienter tilkoblet respirator, som er en økning på tre pasienter.

- Trend vi må snu

Forrige gang så mange covid-19-pasienter var innlagt i Norge, var i april i år. På det meste har like over 300 covid-19-pasienter vært innlagt på norske sykehus. Det skjedde i mars 2020 og april 2021.

- Det er en trend vi må snu for å unngå større konsekvenser for helsetjenesten og brukerne av den. Selv om flertallet av de innlagte pasientene ikke er like syke nå som tidligere i pandemien, ser vi at antallet på intensivavdeling også øker. Vi er nå oppe i flere innleggelser enn på toppen av den andre bølgen i fjor høst, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

- Hvor presset er helsetjenesten i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer