1995: Året da alt forandret seg

Anders Behring Breivik falt ut av sitt vante miljø, mistet kontakten med faren, mistet venner, meldte seg inn i Frp, og begynte med ekstrem trening.

ÅRBOKA: Anders Behring Brevik begynte i på Oslo handelsgymnasium i 1995. Det skjedde store forandringer i livet til Behring dette året.
ÅRBOKA: Anders Behring Brevik begynte i på Oslo handelsgymnasium i 1995. Det skjedde store forandringer i livet til Behring dette året. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke snakket med faren min siden han isolerte seg da jeg var 15, han var ikke fornøyd med min graffitifase fra 13 - 16, skriver Anders Behring Breivik i sitt manifest.

Faren har i intervju med Dagbladet bekreftet at de ikke har hatt kontakt siden 1995. Han beskriver sønnen som svært vanskelig.

Det skjedde mange dramatiske endringer i den massedrapssiktedes liv på midten av 1990-tallet.

- Det skjer ofte forandringer i folks måte å være på i puberteten. Av en eller annen grunn skjer disse endringene med ham, kanskje fordi han går inn i puberteten med de forutsetningene han har. Endringene er med på å skape disse forandringene, som at man mister venner og endrer miljø. Jeg tror det er feilaktig å tillegge dette til at han mistet kontakten med faren, det er det mange som gjør, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen til Dagbladet.

Brøt med bestevennene Samtidig mistet Anders Behring Breivik brått kontakten med sin bestevenn.

- Min beste venn i mange år, en muslim som vokste opp på Oslo vest (...). Kort tid etter at vi brøt kontakten begynte han å henge med pakistanere, skriver Breivik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer