1.januar ga SMS-rekord

Sendte du SMS-melding etter at rakettene hadde gått i været på nyttårsaften? I så fall var du i godt selskap: Telenors abonnenter sendte seks millioner meldinger i løpet av årets første døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du er ikke spesielt original hvis du sendte varme ønsker via tekstmelding på nyttårsaften: Nesten seks millioner Telenor-meldinger ble sendt i løpet av 1.nyttårsdag. Det er rekord. Netcoms tall er ikke klare, men alt tyder på at de går i samme retning: Oppover som en rakett.

Den største trafikken fant sted rett etter at champagnekorkene hadde gått i været sammen med nyttårsrakettene: Fra klokka 00.40 til 01.40 ble det sendt 825.000 meldinger via Telenor. I fjor ble det «bare» sendt 540.000 meldinger i samme tidsrom.

- På det meste ble det sendt det 270 meldinger i sekundet. Dette er rekord for oss, sier Telenors informasjonssjef Jo Heldaas.

Noen måtte likevel vente lenger enn de ønsket med å sende varme ønsker til venner og kjente. Telenor-kunder med kontantkort kom i perioder ikke like lett på telenettet som vanlige mobilabonnenter.

- Kontantkort og abonnement går over forskjellige maskiner, så det er ikke utenkelig at det kan ha vært en forskjell her. Men jeg er ikke kjent med at kontantkort-kundene hadde store problemer eller at det skjedde noe spesielt, sier Jo Heldaas.

Netcoms mobil-kunder lå ikke på latsiden: Fra 23 til 01 på nyttårsnatta ble det tastet av gårde 1 123 347 meldinger.

Men for Netcom-kundene var det periodevis helt umulig å sende nyttårsønskene via mobil: I tre-tiden på morrakvisten gikk Netcoms mobilnett helt i kne, og det ble full stopp for alle tekstmeldinger. Årsaken var en teknisk feil på nettet, ifølge informasjonssjef Guri Wormdahl. Hos Netcom jobber man nå med å finne ut om den tekniske feilen skyldtes meldingsiveren til festglade abonnenter.

- Vi utreder nå om feilen skyldtes teknisk svikt eller kapasitetsproblemer. Sjansen er stor for at det er en kombinasjon: En teknisk svikt som følge av stor belastning, sier hun.