2 000 i AF-Kommune klare for streik

2.000 kommuneansatte organisert i Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) går ut i streik fra torsdag dersom meklingen i offentlig sektor ikke fører fram. Kommuner, fylkeskommuner, sykehus og energiverk rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En AF-streik i kommunesektoren vil ramme virksomheter i Østfold, Akershus, Buskerud, Telemark, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Troms. Arbeid med syke barn, psykiatriske pasienter, kreftpasienter, øyeblikkelig hjelp og sjelesorg er unntatt fra streik.

På de berørte sykehusene vil både sykepleiere, jordmødre, bioingeniører, radiografer og fysioterapeuter streike hvis det blir konflikt. Mange arbeidsledere legger ned arbeidet, dessuten vil en sykehusstreik ramme poliklinikker. Det kan bli lenger å vente for en del polikliniske pasienter.

Ved energiverkene er det ingeniørene som blir tatt ut i streik. Ifølge AF vil en streik ikke føre til stans i strømleveransene til befolkningen. De berørte kommunene må imidlertid kjøpe strøm andre steder når produksjonen stopper i det lokale e-verket.

I den kommunal og fylkeskommunale forvaltningen vil dessuten en rekke saksbehandlere streike i tilfelle konflikt.

Meklingen i offentlig sektor er nå i full gang. Tekniske og redaksjonelle endringer i tariffavtalene har vært hovedtemaet så langt. Først de siste par dagene før meklingsfristen onsdag 27. mai klokken 24.00 kommer den vanskelige diskusjonen om kronetillegg.

(NTB)