KIDNAPPINGSSAK: Politiet gjorde forrige uke et oppsiktsvekkende funn i forbindelse med en etterforskning av en potensiell kidnapping i Mexico. Foto: Chiapas General Attorney's Office / Reuters / NTB scanpix
KIDNAPPINGSSAK: Politiet gjorde forrige uke et oppsiktsvekkende funn i forbindelse med en etterforskning av en potensiell kidnapping i Mexico. Foto: Chiapas General Attorney's Office / Reuters / NTB scanpix Vis mer

2-åring forsvant – gjorde skrekkfunn

Tre kvinner er pågrepet etter at en to år gammel gutt forsvant fra den populære turistbyen San Cristóbal de Las Casas i Mexico 30. juni. Da politiet aksjonerte mot en leilighet i tilknytning til saken, ble de møtt av et uhyggelig syn.

Publisert

To år gamle Dylan Esaú Gómez Pérez forsvant da han var sammen med sin mor på et marked i byen tirsdag 30. juni. Det ble raskt mistenkt at han var kidnappet, og det ble satt i gang en stor politiaksjon for å finne ham.

Etter flere dager med etterforskning, ble politiet til slutt ledet til en leilighet i Chiapas-provinsen. Men da de forrige uke aksjonerte mot den og kom på innsida av den, var ikke Pérez å se. I stedet avdekket de noe helt uventet:

På innsida lå 23 barn og sov på et betonggulv, med papp som underlag. Flere av dem var underernærte, og noen hadde tilsynelatende helseproblemer, skriver nyhetsbyrået AP.

Det yngste barnet skal ha vært et spedbarn på bare tre måneder.

FORSVUNNET: Seks år gamle Faye Marie Swetlik har ikke blitt sett siden hun kom hjem fra skolen i Cayce, South Carolina, mandag 10. februar. Video: CNN / Politiet Vis mer

Ifølge AP mistenker politiet nå at samtlige av barnene er blitt kidnappet av menneskesmuglere, og at flere av dem har blitt misbrukt. Tre kvinner skal også ha blitt pågrepet i saken, mistenkt for menneskehandel og tvangsarbeid.

Hver dag skal barnene – som var tre måneder gamle til 15 år – ha blitt tvunget til å gå ut på gata og selge smykker, klær og liknende, skriver AP.

- De ble tvunget til å samle inn et minimumsbeløp hver dag for å få lov til å spise og sove i leiligheten, sier statsadvokat Jorge Llaven til nyhetsbyrået.

IMPONERENDE: Turisten Daniel Meissner ble overrasket da han oppdaget denne munkens ferdigheter. Reporter: Christian Wehus. Video: @meich Vis mer

Politiet har saumfart overvåkningsmateriale i saken, som skal ha vært det som ledet dem til funnet forrige uke. Llaven forteller at en gutt og ei jente, angivelig begge rundt 12 år, er blitt observert snakke til en eldre kvinne dagen Pérez forsvant. Gutten og jenta skal like etter ha blitt sett gående bak Pérez på markedet, før jenta skal ha tatt tak i ham og ført ham vekk.

Det var dette sporet som førte politiet til den aktuelle leiligheten, men Pérez selv er foreløpig ikke blitt funnet. Politiet har fortsatt en pågående leteaksjon etter ham, ifølge AP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer