Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2-åringen byttet plass rett før flyet styrtet. Det reddet trolig livet hans

Ble funnet liggende i elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene av to år gamle Ji-yao som på mirakuløst vis overlevde da et fly styrtet i den taiwanske hovedstaden Taipei går verden rundt.

Gutten overlevde takket være et plassbytte like etter take-off.

Reddet av magefølelse
Guttens far, Lin Ming-wei skal like etter take-off ha bedt om å få bytte plasser i flyet. Han ble urolig da han hørte lyder fra motoren på venstre side i flyet, forklarte han til nyhetskanalen Focus Taiwan.

Plassbyttet reddet antakelig livet til hele familien. De foreløpige rapportene indikerer at det var venstre side av flyet som ble mest alvorlig skadet i ulykken, melder Taiwan Central News Agency. Familien satt opprinnelig til venstre for midtgangen.

Familiens nye plasser, langre bak i flyet, til høyre for midtgangen, var like ved stedet der flyskyget knakk.

Umiddelbart etter ulykken kom småbarnsfaren seg ut av flyet og fant sin to år gamle sønn liggende i elva. Faren satte i gang med hjerte-lunge-redning for å gjeopplive gutten.

- Han er mitt eneste barn, jeg må redde ham. Jeg kan ikke miste ham, skal han ha sagt til Liberty Times.  

Innlagt på sykehus
Sønnen er nå innlagt til intensivbehandling, men skal være ved bevissthet og godt mot, melder Focus Taiwan. Guttens mor, Chiang Yu-Ying overlevde også ulykken, og er sendt til sykehus med flere alvorlige brudd. Hun blir operert torsdag.

Av de 13 overlevende var småbarnsfaren den eneste som ikke ble lagt inn på sykehus. Etter å ha bli undersøkt tok han en taxi til en annen del av sykehuset for å være sammen med sin familie.

Barn overlever lettere
Selv om gutten kan takke farens snarrådighet for at han reddet livet, kan han også ha hatt en annen fordel i flulykken.

Barn har nemlig en bedre sjanse til å overleve flyulykker.

Lege Kristy Arbogast fra Childrens hospital of Philadelphia sier til CNN at barnekropper er bedre rustet til å motstå store krefter før de blir skadet. 

- Barn har flere fordeler i et flykrasj. Beina deres er mer bøyelige, så de kan motstå større krefter før det oppstår brudd, forteller hun.

31 omkommet
Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle flyet fra TransAsia Airways styrtet. Flyet var av typen ATR 72-600.

I alt er 31 funnet omkommet, blant dem flygeren og annenflygeren. 15 personer er innlagt på sykehus, blant dem sjåføren og passasjeren i en drosje som ble truffet av flyet før det havnet i elva.

Torsdag varslet taiwanske luftfartsmyndigheter at i alt 22 ATR-fly fra to taiwanske selskaper er satt på bakken og skal undersøkes. TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap.

GÅR VERDEN RUNDT: Bildene av to år gamle Ji-yao som på mirakuløst vis overlevde da et fly styrtet i den taiwanske hovedstaden Taipei går verden rundt. Video: Reuters/ Lin Ming-Huang
GÅR VERDEN RUNDT: Bildene av to år gamle Ji-yao som på mirakuløst vis overlevde da et fly styrtet i den taiwanske hovedstaden Taipei går verden rundt. Video: Reuters/ Lin Ming-Huang Vis mer