2 års fengsel i Hetal-saken

SALTEN (Dagbladet.no): Mats Storvik er dømt til to års fengsel - hvorav ett år ubetinget - for å ha medvirket til selvmordet til Hetal Amin. Han må også betale 45 000 kroner i erstatning til foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen ble lest opp i Salten herredsrett klokka 13. Byrettsdommeren fortsetter nå domsavsigelsen.

Mats Storvik dømmes til to års fengsel. Ett år gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Han må innen to uker betale en erstatning på 45 000 kroner til Hetals foreldre. Dommen fastslår at tiltalte ikke må dekke saksomkostningene.

- Det er naturlig å spørre hvorfor tiltalte ikke gjorde det han kunne for å forhindre selvmordet. Han hadde mistet evnen til rasjonelle overlegninger, sier dommeren, sorenskriveren Gunnar Lind.

Han legger til at tiltalte hadde bestemt seg for å hjelpe Hetal med å begå selvmord - dersom det var det hun virkelig ville.

- Dette bidro til at Amin kunne begå selvmord. Tiltalte kunne hjulpet til med å unngå dette hvis han ønsket, sier Lind.

Storvik hjelp venninnen Hetal Amin med å begå selvmord i Amsterdam etter nyttår i 1998. Det er første gang en slik sak prøves for retten i Norge.

Aktor har ba om to og et halvt års fengsel for Storvik og begrunnet det ganske oppsiktsvekkende blant annet med individual-preventive hensyn. Påstanden uttrykker dermed bekymring for at Storvik kunne gjøre noe liknende igjen om han fikk en mild dom.

Storviks forsvarer Gunnar Reinsnes ba retten frifinne klienten, eventuelt reagere med mildest mulige straff.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

TO ÅRS FENGSEL: Mats Storvik ble i dag idømt to års fengsel. Ett år gjøres betinget med en prøvetid på to år. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.