Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2-MAS Alsgaards

Bjørn Dæhlie tok ikke turen til Kavgolov, og da var verdenscup-bordet dekket for Thomas Alsgaard. Men så viste Mika Myllylä seg fram igjen, og sørget for den fjerde strake andreplassen for toer-Thomas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det ikke den ene, så er det den andre:

  • Søndag 14. desember, i Val di Fiemme, var Bjørn Dæhlie for god på 15 kilometer fri, jaktstart.
  • Tirsdag 16. desember, i Val di Fiemme, var Fulvio Valbusa strået hvassere på 15 kilometer fri.
  • Lørdag 21. desember, i Davos, var Dæhlie umulig på 30 kilometer klassisk.
  • Og i går, på yndlingsdistansen 30 kilometer fri, dukket plutselig Mika Myllylä opp igjen etter en syk sesongstart.

Det betyr pallens nest øverste trinn fire ganger på rad for Thomas Alsgaard. Og en foreløpig andreplass i verdenscupen sammenlagt.

Men 26-åringen fra Eidsvold/Værk griner ikke på nesa av den grunn. Han har klokkertro på at hans tid på toppen vil komme.

Ingen evig toer

- Jeg akter ikke å bli noen evig toer. Fortsatt har jeg god tid. Bjørn Dæhlie skal heller ikke konkurrere evig, sier Alsgaard til NTB.

Og de som sitter med verdenscup-statistikken vil vite at fire strake andreplasser er stabile stavtak i riktig retning for Thomas.

  • For etter drømme-tremila under Lillehammer-OL har aldri Alsgaard gått til topps i noe internasjonalt renn av betydning.

To tredjeplasser er det nærmeste han hadde vært før denne sesongen startet.

Leir i toppen

Derfor er de fire siste nesten-suksessene til Alsgaard heller en bekreftelse på at Norge har to langrennsløpere som har slått leir i verdenstoppen.

Der har finske Mika Myllylä nå meldt sin gjenkomst - i god tid før OL. Med en kropp som endelig var fri for sykdom, sprengåpnet finnen i vanlig stil og sikret seg en tidlig ledelse som verken Thomas Alsgaard eller den italienske treeren Fabio May greide å spise opp.

  • Bjørn Dæhlie valgte å bli hjemme fra Kavgolovo, like utenfor St. Petersburg, som et ledd i oppkjøringen til OL i Nagano i februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!