2 milliarder mer i skatt - AMS forsvinner

Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet kom i ettermiddag fram til en forståelse om de vanskeligste spørsmålene i forhandlingene om statsbudsjettet for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed er det på det nærmeste klart at det vil bli et forlik mellom regjeringspartiene og Ap. Det betyr blant annet at folk med høye inntekter må betale mer og at ordningen med aksjesparing med skattefradrag (AMS) forsvinner. I alt blir det omfordelinger på skattesiden på 2 milliarder kroner brutto. Forliket betyr også at det ikke blir noen lettelser i el-avgiften.

Hvem som skal betale hvor mye mer i skatt, er ennå ikke klart. Det gjenstår en god del teknisk beregningsarbeid før en avtale kan underskrives. Mye tyder imidlertid på at det ikke blir flere som skal betale toppskatt, og at det heller ikke blir noen økning i den alminnelige skatteprosenten.

Høyres leder Jan Petersen sier at budsjettforliket er en seier for Ap.

- Regjeringenspartiene har vendt den borgerlige siden ryggen. Det ser ut som Ap har trukket det lengste strå. Jeg er imidlertid ikke overrasket. Partene hadde ikke råd til annet enn å lykkes, sier Petersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer