20 - 60 testes

STAVANGER: Politiet vil nå DNA-teste mellom 20 og 60 personer i jakten på den som drepte Birgitte Tengs. Fetteren går fortsatt ikke fri for mistanke, selv om de fem hårene som er funnet på Birgitte, ikke skal matche fetterens DNA-profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Haugesund fikk i går svar på nye DNA-undersøkelser i Birgitte Tengs-saken. Det hersket full forvirring om resultatene innebærer at fetteren ikke kan knyttes til drapet.

- Vi har fått svar på at de fem uidentifiserte hårstråene som ble funnet på avdøde, ikke tilhører Birgitte Tengs. Noe annet har vi ikke bedt om svar på - og det står heller ikke noe i rapporten om hvem hårfunnene eventuelt er testet opp mot. Vi unnlot å be om sammenlikninger fordi vi ønsker å være objektive. Dersom vi hadde bedt dem teste materiale opp mot fetteren, kunne vi blitt oppfattet som forutinntatte, sier politiadvokat Thor Buberg ved politiet i Haugesund til Dagbladet.

Han utelukker ikke at laboratoriet likevel har utført tester opp mot fetterens DNA-profil.

Laboratoriet i Innsbruck i Østerrike skal ikke ha klart å framkalle en fullstendig DNA-profil av det innsendte materialet. Men i rapporten til politiet blir det understreket at de fem hårstråene egner seg for sammenlikning med relevante personer.

Det betyr at politiet nå går ut og vil samle inn blodprøver fra «et titall personer».

- Med et titall mener jeg alt fra 20 til 60. Ikke fordi de er mistenkt i saken, men for å utelukke dem. Vi vet jo at en rekke personer var i kontakt med Birgitte kort tid før hun ble drept, sier politiadvokaten.

De fem uidentifiserte hårene ble funnet ulike steder på Birgitte - blant annet ett ved halskjedet hennes, ett ved undertøyet og minst ett blodig hår inni i handa hennes. Hvem disse hårene stammer fra, håper politiet å finne svar på gjennom den nye etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer