Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russ 2017

20 000 festende russ får skryt av politiet

Politiet har ikke registrert en eneste alvorlig hendelse etter treff på Lillehammer og i Kongeparken. 

INGEN ALVORLIGE HENDELSER: Politiet er fornøyd med russen etter helgas festligheter. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix
INGEN ALVORLIGE HENDELSER: Politiet er fornøyd med russen etter helgas festligheter. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både i Kongeparken og på Lillehammer har tusenvis av russ vært samlet til fest denne helgen. Politiet har ikke registrert en eneste alvorlig hendelse.

Landstreffet i Kongeparken i Rogaland er landets største og trekker rundt 13.500 russ. Når operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt skal oppsummere helgen har han lite å utsette på russens oppførsel.

- Alt i alt har det vært veldig bra. Det har ikke vært noen hendelser av alvorlig art. Det er ikke meldt om noen voldtekter, heller ikke om alvorlige skader, sier han til NTB tidlig søndag morgen.

Slåssing

Riktignok meldte politiet «at det var en del amper stemning/slåssing den siste timen» av arrangementet natt til lørdag, men dette gjelder altså bare en liten andel av deltakerne.

- I all hovedsak har russen oppført seg eksemplarisk, slår politiet fast på Twitter.

Russen i Kongeparken fikk samme skussmål etter fredagskvelden: «eksemplarisk oppførsel». I løpet av lørdagen meldte politiet om sol, god temperatur, god stemning og russ som koste seg.

- Ingenting alvorlig

Også i Lillehammer har et stort antall russ vært samlet i helgen. Mellom 7.000 og 8.000 russ deltok på russefesten ved Lillehammer Olympiapark.

- Det har gått bra i grunn. Det har ikke vært noen store hendelser, ingenting av alvorlig art, sier operasjonsleder Kjartan Waage ved Innlandet politidistrikt søndag morgen.

Russen i Lillehammer var litt mindre heldige med været enn i Rogaland, noe politiet tror kan ha gitt litt utslag på oppdragsmengden.

- Det var litt flere oppdrag fredag enn lørdag, og det kan skyldes at det ble litt dårlig vær, sier Waage.

(NTB)