20 000 fisk og andre arter ligger døde på en strand i Canada. Ingen skjønner hvorfor

Mystisk funn i Canada.

MYSTERIUM: Et makabert syn møtte tilskuere ved Nova Scotia i Canada, 26. desember. Nå prøver eksperter å finne årsaken til hendelsen. Video: Facebook/Eric Bruce Hewey via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Titusener av fisk, krabber, hummer, sjøstjerner og kamskjell ligger døde på en strand på vestkysten av Nova Scotia i Canada.

Og ingen skjønner hvorfor.

Ifølge kanadiske myndigheter skal det være snakk om til sammen 20 000 døde fisk og skalldyr, skriver CNN og National Post.

Ukjent årsak

Som følge av fiskemysteriet undersøker nå myndighetene vannet for blant annet giftstoffer og sykdommer. De skal også sjekke hvor høyt oksygennivået er.

- Vi begynte å se mange døde arter i slutten av forrige uke, men de siste 48 timene har vi fått flere rapporter, sier Doug Wentzell, regional direktør for Fiskeridepartementet til National Post.

Ikke spis fisken!

Canada oppfordrer nå forbrukere til å bare kjøpe sjømat fra autoriserte leverandører.

- Død fisk funnet på land bør ikke spises. Forbrukere oppfordres til å kjøpe sjømat fra lisensierte selgere, skriver fiskeridepartementet i en Twitter-melding.

Massiv fiskedød har skjedd flere ganger før. Blant annet i november i år lå tusenvis av døde fisk i Shinnecock-kanalen i New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer