20 000 i bot for jule-fyll

TØNSBERG (Dagbladet): I Tønsberg møter du ingen nåde om du gjør ugagn på vei hjem fra julebordet. To menn fra Fyresdal ble denne uka presentert hver sin bot på 20 000 kroner da de våknet opp i fyllearresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politimester Svein Urdal har gitt klar beskjed til sine jurister om å heve bøtenivået betraktelig. Mens de tidligere bøtesatsene har ligget på anslagsvis 2000-5000 kroner, blir de samme forholdene nå straffet med bøter fra 10 000 kroner.

Konstituert politimester Are Bohne mener slett ikke at bøtenivået i hans by er for høyt, snarere at bøtenivået har vært altfor lavt. Han viser til at Stortinget for flere år siden førte an ved å bestemme at promillebilister skulle straffes med bøter lik halvannen brutto månedslønn.

Henger etter

- Bøtenivået har ikke fulgt med samfunnet for øvrig. Det skal ikke være slik at når noen skal betale en bunke regninger, så er boten den laveste regningen. Hvis boten skal være straff, må den også være høy.

De to mennene fra Fyresdal på henholdsvis 21 og 27 år fikk rekordbøtene fordi de har relativt høy inntekt. I tillegg gjorde de seg skyldig i en rekke forseelser: De latet vannet inne i en butikk, ødela en telefonkiosk og veltet en rekke benker og strøsandkasser.

Hvis gjerningsmennene hadde vært 15 år gamle skolegutter, ville de fått betydelig «rabatt». Likevel fikk en mann i 30-årene uten arbeid og bopel 10 000 kroner i bot da han urinerte på politiets dør en kald natt tidligere i denne måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer