20 000 jurister bryter med Danske Bank

Danske Bank har markert Akademiker-avtalen som den markedsledende prissetteren på boliglån. Nå bryter likevel Juristforbundet ut, og velger Handelsbanken i stedet.

Juristforbundet bryte ut til fordel for Handelsbanken. Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/via REUTERS
Juristforbundet bryte ut til fordel for Handelsbanken. Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/via REUTERSVis mer

(Finansavisen.no): Høsten 2014 ble Akademikernes bankforbindelser allment kjent da fellesgrupperingen av 13 fagforeninger byttet ut DNB til fordel for Danske Bank og Storebrand. Gjennom sin avtale tilbys drøyt 200 000 medlemmer gunstige bank- og forsikringsprodukter.

Danske Bank har brukt avtalen heftig sin markedsføring, som også markerte starten på bankens offensive satsing i Norge de seneste årene. Da avtalen ble kjent, mente Danske Bank Norge at det potensielt kunne rappe 80 000 Akademiker-kunder fra DNB, og at disse hadde 80 milliarder kroner i samlet boliglån, skriver Finansavisen.

Nå vil imidlertid en av de største fagforeningene i Akademikerne, Juristforbundet, ut av fellesavtalen, ifølge avisen.

Det blir det første synlige tegnet på at Danske Banks hvitvaskingsskandale i Estland koster bankkunder også i Norge når over 20 000 jurister bytter bank.

Juristforbundet velger nå stedet Handelsbanken:

- Vi har holdt en konkurransen der vi har rangert bankene etter 16 parametere. Det er opplagt at vinneren måtte matche Danske Bank på pris eller være bedre. Vi har også lagt vekt på at vinnerbanken skal score veldig godt på kundebarometere, sier Juristforbundets leder Magne Skram Hegerberg, men understreker:

- Vi har vært opptatt av at den banken som skal få lov til å henvende seg til våre medlemmer skal være en solid og ordentlig bank, og at den skal ha omdømmet i orden, skriver avisen.

- Ettersom prisene kun skal «matches» og kundebarometere kan være litt utfordrende å forholde seg til kan det virke som om omdømmet har vært forholdsvis avgjørende?

- Absolutt, det viser seg jo at det ikke er en selvfølge at alt er på stell i bankene. Vi krever at vår motpart skal ha et solid omdømme, og det holder ikke å bare snakke om etikken, sier Skram Hegerberg.

Andre økonominyheter:
Rapport viser god vekst i norsk økonomi
- Aksjemarkedene ser ut til å bedre seg igjen

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 960463538


Varnish cache server