- 20 000 ledige jobber

Aldri har det vært lettere å få jobb. Norge skriker etter arbeidskraft. - Med den farten vi har i det norske arbeidsmarkedet nå, trenger vi en tilførsel på minst 20 000 arbeidere fra utlandet hvert år, sier arbeidsdirektør Ted Hanisch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nærmere 21 000 stillinger står ledige landet rundt. Det er en økning på hele 29 prosent i forhold til samme tid i fjor. De ferske statistikkene viser at det nå også er ledig arbeid for folk med kortere utdanning. De mange ledige jobbene gir uante muligheter for den som vil ha nye utfordringer og mer lønn.

Arbeidsdirektør Ted Hanisch er slettes ikke storfornøyd:

- Det er selvsagt hyggelig at vi får ledigheten ned og at så pass mange kan skaffe seg en jobb, men tempoet er uforsvarlig høyt. Det går vanvittig fort i svingene. Konsekvensene kan bli mange og alvorlige: En del type virksomhet må flytte til utlandet, og vi kan ende opp med ikke å få løst viktige samfunnsoppgaver. Det er også fare for en ny og høy inflasjon.

Ikke verdens navle

Det er først og fremst innen industrien, service- og handelsnæringen, helsesektoren og på skolene jobbene formelig står i kø. Flest jobber er det i Oslo og Akershus, men Rogaland, Hordaland og Nord-Norge er også gullfylker for dem som ønsker seg en jobb.

For å dekke etterspørselen må Norge importere arbeidskraft. Og det er ikke få utlendinger vi trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer