Dette krangler Aleris og Fagforbundet om:

20 000 mulige brudd på arbeidsmiljøloven

- Jeg synes at det er skremmende, sier Trude Stavik fra Fagforbundet. Mandag begynner rettssaken mellom Fagforbundet og Aleris Ungplan & BOI.

SAKSØKT: Administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy. Dersom Fagforbundet vinner fram med sitt syn i rettssaken mot Aleris Ungplan & BOI, kan selskapet ha gjort seg skyldig i rundt 20 000 lovbrudd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
SAKSØKT: Administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy. Dersom Fagforbundet vinner fram med sitt syn i rettssaken mot Aleris Ungplan & BOI, kan selskapet ha gjort seg skyldig i rundt 20 000 lovbrudd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I høst ble det kjent at 24 konsulenter går til sak mot sin arbeidsgiver Aleris Ungplan & BOI, med støtte fra Fagforbundet. Konsulentene har stått som selvstendig næringsdrivende, men Fagforbundet mener at de skulle ha vært ansatt.

Derfor krever de 24 fast jobb, og til sammen 35 millioner kroner i erstatning for manglende overtidstillegg, feriepenger og pensjon.

Flere av konsulentene har tidligere stått fram i Dagbladet og fortalt om fryktkultur, underbemanning og flere døgn lange vakter uten søvn.

Nå har Dagbladet fått oversikt over vaktene som saksøkerne har jobbet.

Dersom Fagforbundet vinner fram med sitt syn, betyr det at Aleris har begått nesten 20 000 brudd på arbeidsmiljøloven bare for disse 24 konsulentene.

Aleris mener derimot at konsulentbruken har vært lovlig. Hvis de vinner fram i retten, betyr det at arbeidsmiljøloven ikke gjelder for konsulentene.

- Fagforbundet mener at konsulentene egentlig var ansatte. Om det er grunnlag for det, er nettopp det retten skal ta stilling til, ikke Fagforbundet, sier administrerende direktør Erik Sandøy i Aleris Omsorg i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer